Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena laptopa

SledziuuKsg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam obecnie laptopa hp550. Podczas gry w lola mam 25fps tak wiem to nie jest laptop do grania więc planuje go zmienić :p Chciałbym sprzedać mój sprzęt dozbierać i kupić coś pod mniej wymagające gry typu lol, minecraft (chciałbym na niskich 60fps).

Więc tak:

Bateria trzyma max 30 minut, klawisze z touchpad'u działają jakoś dziwnie trzeba je poprostu mocniej przycisnąć żeby zadziałały ale myślę że wystarczy je w środku wyczyścić, cały tusz z naklejki z kodem systemu się starł (windows xp) innych wad na 99% nie ma.

To co najważniejsze czyli parametry:

Grafika: Zintegrowana (Intel GMA X3100)

Ram: 3GB

Dysk: 230gb

Procesor: Intel Core Duo T5670 1.80Ghz

Matryca: Świecąca, bez żadnych martwych pixeli.

Obudowa: Zwykłe śladu używania jakieś drobniutkie ryski itp. Zawiasy w świetnym stanie sprawne w 100%

Dodatkowo dołączam zasilacz.

Coś z mojego doświadczenia:

Internet:

Filmiki na youtube działają płynnie (dotyczy odtwarzania w fullscreenie) płynnie na fullhd lub mniej 30fps, płynnie 720p60fps przy wyższej rozdzielczości tnie,

Gry:

Heartstone na low działa płynnie komfortowo można pograć nie wiem ile fps, w lola nie idzie pograć, cs 1.6 70fps w smoke 25 (po wyjściu ze smoke fps wzrastają), minecraft nie działa bo karta graficzna nie obsługuje nowszego opengl na wersji 1.7.2 na modach (tych zwiększających fps) stałe 40fps wiec da się grać, gta san andreas na średnich ustawieniach da sie grać całkiem komfortowo nie tnie się. Tylko tyle testowałem.

System:

Zainstalowany windows 7 32bit. Laptop chodzi płynnie, szybko więc na codzień do internetu jak znalazł :) .

Rozpisałem się.. :D Proszę o wycenienie tego sprzętu. Pozdrawiam :)  

Opublikowano

Ja podobnego, ale Fuji, bez baterii i z 2GB ram wyrwałem za 150zł. Jednak to była okazja, za twój jakoś 300zł może dostaniesz. Możesz więcej nawet, ale będziesz musiał poczekać aż ktoś to kupi.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...