Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć zużycie ram

corpseater

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z was zna sposób na zmniejszenie zużycia ramu przez poe do poziom 400-600 mb , wiem że jest to możliwe ponieważ widziałem kilka ss. Zmieniłem ustawienia w pliku tekstowym , wyłączyłem aa i vsynch oraz użyłem poe smoother i najlepszy wynik jaki udało mi się uzyskać to 1,2-1,3gb.

Opublikowano

Skoro tak dużo wiesz to po co pytasz ? Ja ze swojej strony mogę powiedziec że na ty­le dobrze znam grę że nie jest możliwe zmniejszenie zużycia pamięci RAM, szukasz czegoś co jest niemożliwe. PoE zaprojektowany jest, aby mieć co najmniej 3GB pamięci RAM. Natomiast co  do tych efektów które powyłączałeś to nie mają one wpływu na pamięć RAM a jeśli mają to znaczy że próbujesz uruchomić grę na zintegrowanym układzie GPU , w takim wypadku w ogóle nie pograsz sobie nawet na najniższych ustawieniach.

Opublikowano

Po prostu wypisałem wszystko co zrobiłem aby uniknąć niepotrzebnych pytań , a pytam dlatego że wciąż nie udało mi się uzyskać pożądanego rezultatu. Nie odpalam gry na zintegrowanej grafice tylko na gtx 970 ( jeśli ma to jakieś znaczenie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...