Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dell Inspiron 3543 po wyłączeniu komputera włącza się wiatrak

barycz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Zakupiłem dzisiaj laptopa Dell Inspirin 3543 i po wyłączeniu tego oto sprzętu jest ok przez jakieś 30s. Po 30 sekundach uruchamia mi się wiatrak i laptop zaczyna chodzić, ale zgaszony jest ekran i nie reaguje na żadne bodźce. Trzeba przytrzymac przycisk zasilania, żeby się wyłączył całkowicie. jest to dla mnie problem, bo przechowuję go w torbie i boję się, że za bardzo się zgrzeje w tej torbie no i jeszcze bez powodu baterię wcina co tez jest bez sensu. Licze na to, że pomożecie

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

Pewnie zepsuty, nad czym sie tu zastanawiać. Pytaj sprzedawcy albo zgłoś problem w serwisie jak nowy sprzęt

Nie usypiasz go czasem albo hibernujesz ?

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie. Na 100% wyłączam. Nie usypiam ani nie hibernuje bo wyłącza się od razu. Dopiero po 30s włącza sie wiatrak. Nie chcę za bardzo jeszcze oddawać na gwrancję bo dysk twardy wymieniłem w laptopie i nie wiem czy gwarancji przez to nie straciłem ;P

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

Nie straciłeś, producent nie plombuje chyba że zrobił to sprzedawca który ma własny serwis, ale wątpię.

Zadaj pytanie na forum supportu albo bezpośrednio do supportu. Jedyne co mi przychodzi na myśl to czyszczenie z kurzu przed wyłączeniem. 

Długo działa wentylator po wyłączeniu ?   Nie ma czasem jakiejś opcji w biosie/uefi albo w manualu laptopa związanej z czyszczeniem w srodku? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czyszczenie to by sie włączył wyczyścił i wyłączył, a on chodzi cały czas dopóki nie przytrzymam przycisku wyłączania. Na nic innego nie reaguje. Plomby żadnej nie było. Wystarczyło wyjąć płytkę plastikową i wymienić

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

Mam identyczny problem z dellem 7737, aktualizacja biosa nic nie dała. Nie mam gwarancji więc nie mogę napisać do supportu, ale zachęcam autora wątku do kontaktu z supportem della, bo wygląda na to, że nie jest to pojedynczy przypadek i być może mieli już do czynienia z taką usterką.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...