Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego zainteresowanie Minecraftem zmalało?

kunik2002

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmalało dlatego, że na scenę wszedł CS:GO.

Kiedyś dużo graczy Minecraft miało nawet po 18 lat. A teraz wszyscy starsi odpadli i została młodzież. ;)

Myślę, że z biegiem czasu to się może odmienić. Ale wszystko zależy od Twórców Minecraft bo moim zdaniem teraz ją bardziej psują przez te wszystkie dodatki. I przez to też dużo osób odpada. Ja kiedyś sam dużo grałem ale przez te dodatki odechciało mi się grać i jeszcze masa jakiś pseudo serwerów.

Tak to wygląda. ;)

Pozdrawiam ;)

Pomogłem?

:) Możesz dać "Lubię To!" ;)

Opublikowano

Moim zdaniem zainteresowanie Minecraftem zmalało przez to, że gra najzwyczajniej w świecie się przejadła i coraz mniej osób kręciło materiały na YouTube.

Na pewno w tym wszystkim miały też swój wkład serwery HC na naszej polskiej scenie.

Opublikowano

Według mnie to wszystkie serwery miały to samo gdzie byś nie wszedł jest to samo , zrobisz coś orginalnego zaraz wszystkie serwery to mają : :)

Poza tym teraz grają w csy :D

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Sprawa wygląda następująco: mieliśmy modę na minecrafta - wszyscy ytberzy go nagrywali, więc automatycznie inni też grali. Teraz przyszła moda na kanter strajka global offensiw, nagrywają go te wszystkie izaki, isamy itp. więc ludzie się przesiedli. 

Obecnie minecraft ma bardzo słabą opinię - prezentuje się jako gra dla dzieci "kturzy lubiom klepe" i 90% serwerów to easyhc. Możliwe że kiedyś jeszcze dawna moda powróci, w co raczej wątpie.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Zainteresowanie spadło bo gra jak każda inna kiedyś musi się znudzić, nie ma gry w która mógłbyś grac dzień w dzień z 10 lat i dalej była by dla Ciebie fajna.

Spadek według mnie ilości graczy aktualnie nie jest taki tragiczny, było juz gorzej. Wszędzie można zauważyć taki spadek, za granicą też jednak tam dalej na topowych serwerach z minigrami czy pvp gra bardzo dużo ludzi. Starsze społeczeństwo mc kończy swoją przygodę z tą grą a zaczynają grać nowe osoby, dzieci głównie bo im się taka gra podoba, niestety społeczeństwo gry robi się coraz gorsze, coraz bardziej patologiczne no ale na to nic nie poradzisz. Dodatkowo jest CS:GO gdzie gimbusy mogą zarobić na skinach i granie w go jest modne tak więc dużo osób się przeniosło z mc na cs;go. Taka kolej rzeczy, wyjdzie jakas ciekawa gra którą dodatkowo wielu ytberów nagrywa to ludzie idą grac w tę nową grę ;>

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Zainteresowanie grą jaką jest Minecraft zmalało od dłuższego czasu, ponieważ teraz można zauważyć, że nie ma serwerów jak kiedyś, tylko większości to EasyHC i inne. W dodatku większość gra w CS:GO, zainteresowanie obecnie tą grą jest większe od Minecrafta, streamerzy nagrywają + YouTuberzy. Nie mam pojęcia kiedy się skończy zainteresowanie grą CS:GO, ale nie prędko, sądząc po graczach i tak wielkim zainteresowaniu. 

Minusy obu gier:

Minecraft = większość dzieci.

CS:GO = większość znienawidzonych Rosjan. 

Opublikowano

Wytłumaczę Ci to w banalny sposób, który jest jedynym rozwiązaniem Twojej zagadki.

Reklama = Profit.

Największe za przeproszeniem gó*no z poparciem YouTuberów będzie ,,fejmys" i ludzie będą w to grali.

A teraz przejdźmy do przykładów.

- Hype na LoLa, wszyscy YouTuberzy w to grali! Szał ciał, ludzi masa. No i oczywiście masa dzieciaków.

.

- HYPE O JEZU NA MINECRAFTA nie ważne, że grafika jak w latach 90, nie ważne, że kopanie kamienia to strata czasu.. Grało się bo mój YouTuber w to grał i to on mówił i wyznaczał mi w co ja mam grać!

- No i najgorsze, hype na CS:GO.. Przyznam się szczerze, że grałem w CS 1.6 już w wieku 7 lat bodajże. I wiecie co? Nigdy by mi do bani nie strzeliło, żeby wyzywać kogoś na serwerze.. Bałem się przez mikrofon powiedzieć cokolwiek bez mutacji a co dopiero kogoś obrażać.. YouTuberzy powiedzieli, że minecraft to gówno! I cała armiaaa za nimi! Minecraft gówno, gra dla dzieci, nie grajmy w to bo to gówno bo tak mój YouTuber mówI!

Prawda jest taka, że zacząłem grać w LoLa tydzień temu.. I jak kiedyś co jedną grę był jakiś troll i ktoś kto jeździł Ci po matce.. To teraz tego nie ma w ogóle, dzieci poszły za YouTuberami a normalni ludzie grają w domowym zaciszu..

To samo tyczy się minecrafta, co raz mniej dzieci, które obrażają (Aczkolwiek zdarza się..).

Zainteresowanie grą jaką jest Minecraft zmalało od dłuższego czasu, ponieważ teraz można zauważyć, że nie ma serwerów jak kiedyś, tylko większości to EasyHC i inne. W dodatku większość gra w CS:GO, zainteresowanie obecnie tą grą jest większe od Minecrafta, streamerzy nagrywają + YouTuberzy. Nie mam pojęcia kiedy się skończy zainteresowanie grą CS:GO, ale nie prędko, sądząc po graczach i tak wielkim zainteresowaniu. 

Minusy obu gier:

Minecraft = większość dzieci.

CS:GO = większość znienawidzonych Rosjan. 

To ty chyba nigdy na społecznościowym serwerze nie grałeś, gdzie byle szczyl Ci matkę obrazi za to, że jesteś lepszy ;]

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Zainteresowanie spadło ponieważ ciągle to samo diaxy end koneic masz diaxy jesteś już niepokonany w nocach i tak teraz 5 razy i się już znudziło a CS GO To odmiana więc się innym spodobał ale wkońcu znowu będzie popularny ;)

Trzymajmy kciuki za nigo

Opublikowano

Po pewnym czasie Minecraft stał się nudny, zbyt monotonny dla części graczy dlatego z niego zrezygnowali co prawda można ją urozmaicić modyfikacjami jednak nie każdemu będą one chodzić płynnie. Sama gra daje ogromne możliwości twórcom czego przykładem są minigry, a i tak wałkowany jest cały czas ten jakże wspaniały tryb easy hc. Gra nie przestała być popularna czego dowodem jest chociażby ilość graczy na pewnym zagranicznym serwerze z minigrami, jedni gracze odchodzą, a inni rozpoczynają swoją "przygodę". Społeczność również może być czynnikiem decydującym np. o zaprzestaniu grania na publicznych serwerach, osobiście mam chęć wsadzić sobie mikser w oczy i go włączyć, gdy widzę czat na dużych, polskich serwerach.

Opublikowano

To ty chyba nigdy na społecznościowym serwerze nie grałeś, gdzie byle szczyl Ci matkę obrazi za to, że jesteś lepszy ;]

Jak dla mnie i tak nie ma to większego znaczenia, w Minecraftcie takich przypadków codziennie masz 100x więcej. ;) 

Opublikowano

Winą są według mnie yt to oni ustalają co będą grać a za nimi idą tysiące był lol był minecraft tak też będzie z cs dzieci ze swoim obrażaniem raczej nie mają aż tak wielkiego wpływu jak jest ogarnięty serwer to administracja kontroluje chat a w takim czymś jak cs jest to niemożliwe ja sądzę że mc idzie w dobrym kierunku yt wywalają tych najmniej ogarniętych na inne gry co będzie zapewne skutkowało wyniszczeniem cs.

Jeśli uważa ktoś że średnia wieku w minecraftie na wszystkich serwerach to 12/13 lat to raczej się myli znam serwery z dużo wyższą średnią.

To jest tylko moje zdanie.

Opublikowano

Jedno słowo - RUTYNA. Osobiście Minecraft mi się przejadł, bo ciągle było to samo teraz wyszła wersja 1.9, zmiany na +, dużo zmieniono w systemie walki, ale to dla mnie jeszcze ciut za mało.

Jeśli wyjdzie np. za rok MC 2.0 i będzie więcej zmian, to do MC wrócę. Zwłaszcza ,że już chyba z miesiąc nie gram w żadne gierki.

Opublikowano

Sądzę że to przez to że większość osób "9,10,11" lat przestało grać, bo YouTuberzy też przestawali nagrywać, a jak ludzie oglądali Minecrafta, to często taki filmik zachęcał ich, aby pograć.

Sam mam czasami tak, że jak oglądnę jakąś grę to mam ochotę w nią zagrać, pewnie nie tylko ja ;)

Drugim powodem może być to, że ludzie czasami byli okradani z kont na serwerach, oszukiwani na SMS'y itp.

Sam przestałem dwa lata temu grać, ale tylko dlatego że mam taki komputer który w MC daje mi średnio 40 FPS xD.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Jak się gra na miernych only DD2, to tak to się kończy. Na lepszych serwerach obowiązuje kultura.

Odpowiadając na pytanie najkrócej jak się da - ludzie idą za zarobkiem, w minecrafcie się skończył, bo coraz więcej ludzi przerzuca się na inne, ciekawsze gry.

Opublikowano

Zawsze argumentuje to pytanie swoją odpowiedzią opartą na moich opiniach. Minecraft był dla mnie czymś grywalnym dopóki nie został zdominowany przez zupełnie niepotrzebne rzeczy. Do gry zaczęły wstępować miliony odmian wszystkiego, to nie jest wcale użyteczne. Lubiłem tą grę z powodu jej prostoty, teraz to jest zwykły bajzel.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Co wy wszyscy chrzanicie, że Minecraft nie jest popularny. To, że w Polsce jest mniej graczy, to nie znaczy, że w innych częściach świata też Minecraft jest mało popularny. Dalej są dziesiątki dobrych serwerów na których grają tysiące graczy dziennie (a na dodatek te serwery są serwerami premium). I to, że popularność Counter-strike'a wzrosła (chociaż nie wiem co takiego fajnego w tejże grze tkwi. Pewnie skiny), to nie znaczy, że popularność Minecraft zmalała. Bynajmniej nie w innych krajach.

Tyle.

893961446222509646083.png

Bywalec
Opublikowano

Myślę, że moda na minecrafta może wrócić, wszystko w rękach youtuberów. Jak jakiś popularny zacznie nagrywać i wciągnie ze sobą kilku innych to pójdzie do przodu. Offtop trochę: brakuje mi serwa jakim był hardcore skkfa;/ fajnie się grało, a teraz wszystkie większe serwery to mieszanka skyblock, parkour, survival, freebuild, wszystko w jednym ludzie by chcieli...

5jJNSGS.png

Opublikowano

Dlatego, że Microsoft tą grę spier*olił.
TYLE W TEMACIE

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

Zauważ że wcześniej minecraft był popularny wśród społeczności "gówniarzy" którzy są bardzo podatni na zmianę środowiska gier. ­Jak Stuu Games nagrywa coś innego to te puste masy idą tam gdzie on :P 

04:20

Opublikowano

Jak to powiedział pewien youtuber Tona gimbazy została spławiona na CS:GO innymi słowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...