Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pożyczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, otóż mam plan zaczerpnąć pożyczki, sytuacja tego wymaga. 
Chciałbym zapytać czy ktoś brał ostatnio pożyczkę, w jakiej wysokości, jaki %, na ile rat itp.. 
Nie piszę tutaj żeby dowiedzieć się że kredyt to błąd, że lepiej dozbierać bla bla bla :D

Mam w planach wziąć 3,000 PLN. Jeśli ktoś brał ową pożyczkę, zbliżoną do tej sumy, niech będzie tak miły i podzieli się spostrzeżeniami.
Co, gdzie, jaki bank najlepszy dla takich małych kwot etc..
Najlepiej chciałbym ją wziąć na 12 rat, lecz oczywiście w miarę możliwości starałbym się spłacić ją jak najszybciej.
 Dzięki wielkie ;)

@Edit

I mam też pytanie co do ubezpieczenia samochodu (powiedzmu opel astra f, 92 rok, 1,6 hatchback, Benzyna + LPG) zwykły złomek na dojazdy do pracy,

to wychodzi mi ponad 1800 zł za samo OC. Jestem z podkarpackiego.. Prawko mam od 2 tygodni. zero zniżek, nic. Nie za drogo coś?

Opublikowano

Oc lepiej narazie na ojca zrob. Ta cena to normalka. Nie masz zadnych znizek jeszcze i dodatkowo swiezy kierowca.

O7Kc8dF.png

Opublikowano

Oc lepiej narazie na ojca zrob. Ta cena to normalka. Nie masz zadnych znizek jeszcze i dodatkowo swiezy kierowca.

Racja. Ma full zniżki także wyjdzie dużo taniej. 

Opublikowano

Współwłaściciel najlepiej, by Ci też po latach zniżki się pojawiały.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Jeżeli masz taką możliwość to tak jak poprzednicy napisali. Najlepiej zrobić ojca współwłaściciela i niech na niego będzie OC wtedy będą zniżki. U mnie ubezpieczyciel jednak chciał zaświadczenie, że autem będzie jezdzić kierowca z małym stażem i to ubezpieczenie było trochę wyższe niż po maksymalnych zniżkach jakie by miał ojciec gdyby tylko on jezdził. Tak czy siak ubezpieczenie nie kosztowało mnie 4 tys tylko jakieś 1800 zł.

Cyrk.png

Opublikowano

Jeżeli masz taką możliwość to tak jak poprzednicy napisali. Najlepiej zrobić ojca współwłaściciela i niech na niego będzie OC wtedy będą zniżki. U mnie ubezpieczyciel jednak chciał zaświadczenie, że autem będzie jezdzić kierowca z małym stażem i to ubezpieczenie było trochę wyższe niż po maksymalnych zniżkach jakie by miał ojciec gdyby tylko on jezdził. Tak czy siak ubezpieczenie nie kosztowało mnie 4 tys tylko jakieś 1800 zł.

Tak, wezmę Tatę jako właściciela, a ja będę jako współwłaściciel, czyli wtedy powinienem zapłacić tyle ile Ojciec (bo fachowo on będzie głównym ubezpieczycielem), jeśli on będzie jako główny ubezp. to nie powinni czepiać się świeżego kierowcy, zależnie od ubezpieczalni prawda? Nie wiem czy dobrze to rozkminiam. 

Co do pożyczki, to nikt nie brał, nikt nie poleca? :D

Opublikowano

Tak, wezmę Tatę jako właściciela, a ja będę jako współwłaściciel, czyli wtedy powinienem zapłacić tyle ile Ojciec (bo fachowo on będzie głównym ubezpieczycielem), jeśli on będzie jako główny ubezp. to nie powinni czepiać się świeżego kierowcy, zależnie od ubezpieczalni prawda? Nie wiem czy dobrze to rozkminiam. 

Co do pożyczki, to nikt nie brał, nikt nie poleca? :D

W moim przypadku chcieli wiedzieć czy autem będzie jezdzić osoba niedoświadczona. Nie wiem czy to ze względu na to, że jestem współwłaścicielem pojazdu czy to standardowe pytanie u ubezpieczycieli. Gdyby tylko ojciec jeździł samochodem to by dostał max zniżek czyli 60% ale ze względu na to, że będzie jeździł młodziak to te zniżki spadają o jakieś 10-20% bo występuje większe prawdopodobieństwo kolizji. Za 10 min pójdę do garażu i zerknę u kogo brałem ubezp. i Ci powiem dokładnie co i jak.

A nie będę Ci gadał bo mogę się gdzieś pomylić. Tu masz fajną stronkę gdzie opisują co i jak z ubezpieczeniem :http://www.finansemlodegopolaka.pl/od-czego-zalezy-wysokosc-skladki-ubezpieczenia-oc

Cyrk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...