Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

problemy fps gry

mafzor

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Mam problem z fpsami w grach typu CS GO,CS 1.6. Chodzi o to,że dałem laptopa do wyczyszczenia i do sformatowania,przy tym wymieni mi karte graficzną nvidia Ge Force GTX710M na kartę intel HD GRAPHICS FAMILY.Zawsze miałem stałe 100fps w 1.6 a w GO 90-120. Teraz mam w 1.6 40-70 fps maksymalnie czasem 20 na respie i scina mi a w cs go mam maksymalnie 30 fps. Ustawienia w komputerze mam wszystko pod wydajność,a w ustawieniach karty graficznej również pod wydajność ale to nic nie daje. Czysciłem wszystko cleaner,naprawiłem błędy AVG PC TUNE oraz Adventure system Care 9,jest to PC booster :) Nawet to nic nie daje ;). Proszę o najszybszą pomoc :) Z góry Dziękuję.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sterowniki są aktualne już patrzyłem w menedżerze urządzeń, nie wiem co on odwalił ale to już mnie wnerwia :( A jest możliwość przełączenia na Nvidia ? Albo  zainstalowanie sterownika NVIDIA VGA DRIVER FOR 64 BIT SYSTEM  ?

Opublikowano

Pewnie TAK :( Nie wiem czemu ale nawet o to go nie prosiłem,żeby karte graficzną wymieniał lecz była sprawna ./

Ale teraz zainstalowałem sterowniki nvidia vga driver i instaluje więc dam znać zaraz co i jak

Opublikowano

No to w takim razie koleś zabrał Ci kartę. Wejdź jeszcze dla pewności w uruchom > devmgmt.msc, zatwierdź enter i pokaż zdjęcie z zakładki "Karty graficzne"

Opublikowano

Wgl nawet screena nie mogę wkleic bo jestem na internecie explorer,poniewaz coś mam z chroome przeglądarką i wgl ciągle mi wyskakuje błąd ze strona internetowa jest nie dostępna, najlepiej jakbys na gg wbił albo na ts3 :) sprawniej by poszło

Opublikowano

Nawet nie mam takiej opcji, :( Najlepiej jakbys wbił na tsa to bym ci screeny przesłał :( Podaj najlepiej na pw tsa

Opublikowano
Ge Force GTX710M na kartę intel HD GRAPHICS FAMILY

to nie ma sensu. Wymienił Ci dedykowaną kartę graficzną na coś co już prawdopodobnie miałeś w swoim sprzęcie? 

Czysciłem wszystko cleaner,naprawiłem błędy AVG PC TUNE oraz Adventure system Care 9,jest to PC booster

To nic nie daje.

Opublikowano

Od początku miałem właśnie tą Nvidia a on zainstalował sterowniki do tej karty oraz wymienił na Intel :( Kumpel ma Windowsa 10 64 bit kartę Intel HD GRAPHICS 4000 i ma ten sam problem co ja :( Nie wiem czemu tak jest,albo po prostu ta karta wgl do dupy jest :(

Opublikowano

Karta zintegrowana (a zwłaszcza ta którą wypisałeś) nie nadaje się do gier. 

Jak mógł Ci wymienić kartę dedykowana na HD Graphics? Jeśli wykrywa Ci tylko zintegrowaną to albo wymontował Ci dedykowaną kartę albo nie zainstalowałeś sterowników. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...