Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten zakup iPhone'a 5s był opłacalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, was dzisiaj kupiłem na allegro iphone 5s w 100% sprawnego bez iclouda z blokadą simlock T-mobile USA. Ta wiem simlock, kupię sobie kartę za r sim za 50zł i powinno działać. Waszym zdaniem warto było? I ile jest wart taki telefon z kartą r sim? W skład zestawu wchodzi Iphone 5s silver 16GB ładowarka i bumper brak pudełka i słuchawek. Akurat jest to wersja, które działa w Polsce i łapie Lte.

Opublikowano

Bez iClouda? Tak jak ^UP^ powiedział, zakup moim zdaniem ryzykowny.

Z tego co pamiętam to był darmowy, domowy sposób na sim locka, jednak wiązało się to z jailbreakiem.

Opublikowano

Jak Ci w ogóle przyjdzie to dobrze, mój znajomy kupił tak S3 i jej na oczy nawet nie zobaczył. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

jeśli to model A1533  to będzie działał w Polsce, jeśli inny może być problem z działaniem.

Zwykle telefony ze stanów żrą baterię jak cholera, inaczej dostrojone są anteny i wymagana jest większa moc do odbioru i nadawania sygnału . Już sama ta wada nie zachęca do kupna takich telefonów z USA, jak widać mało kto o tym wie a sprzedawca raczej nie jest zainteresowany podawać że telefon tą wadę.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tak to dokładnie Model A1533

Jak Ci w ogóle przyjdzie to dobrze, mój znajomy kupił tak S3 i jej na oczy nawet nie zobaczył. 

Też miałem podobną sytuacje z S4, ale na całe szczęście allegro zwróciło mi kase. Tylko po 6 miesiącach ( główna wina naszej wspaniałej policji) Kurcze z tym iphonem też mam wątpliwości bo w sumie będzie on mnie kosztował 310 z przesyłką. Ale z drugiej strony koleś ma 98% pozytywnych komentarzy i miał aukcje z tym iphonem była licytacja, ale zakończył przed czasem bo mu się cena nie podobała ( Oszust by raczej się tak nie bawił nie?) Napisałem do niego ile chce dogadaliśmy się. Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że w sumie dzwoniłem dzisiaj do niego 2 razy nie odbierał sygnał jest. I nie wiem dlaczego podaje mi numer konta bankowego na który mam przelać kase a nie chce przez payu  na to samo by wyszło dziwne hmmm

Opublikowano

Jak nie zapłacisz przez payu allegro nie zwraca w razie problemów nic. 

Tyle to kosztuje uszkodzony telefon nawet więcej. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ja bym kupił przez Payu, dogadaj się z nim. Jak nie dojdzie to zwracają 100%, a jak będzie np odbiegał od tego co mówił, to zwrócą 50%.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Przez normalny przelew też allegro zwraca. Ja tak zapłaciłem w sierpniu oszustowi i kase mi zwrócili. W sumie to nabrałem do niego zaufania bo w ciągu 30 dni dostał 2 pozytywy i niecały miesiąc temu sprzedał iphone 6 gdyby coś było nie tak to już by mu allegro zablokowało konto, a jest od 5 lat na tym portalu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...