Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postać na topa

biser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam również ramusa i olafa :) Olaf zawsze da radę, a ramus bardzo dobry jeśli w przeciwnym teamie jest dużo postaci z AD. Pozdrawiam

Zbieram +

packiecopy.png

Opublikowano

Fiora jest wstanie zblokować każdy skill. Wymaga się perfekcyjnego wyćwiczenia używania tej umiejętności, by odnieść najlepszy rezultat, harras z Q, cancellingi autoataków z E + hydra i łatwo się oneshotuje (teoretycznie) przeciwnika. Healing z R też mocny i ratuje skórę, a wbrew pozorom Fiora nie jest taka papierowa z odpowiednim buildem, a nadal ma tyle samo dmg co z full dmg. Jak chcesz build na nią to zacytuj mój post.

Opublikowano

Fiora jest wstanie zblokować każdy skill. Wymaga się perfekcyjnego wyćwiczenia używania tej umiejętności, by odnieść najlepszy rezultat, harras z Q, cancellingi autoataków z E + hydra i łatwo się oneshotuje (teoretycznie) przeciwnika. Healing z R też mocny i ratuje skórę, a wbrew pozorom Fiora nie jest taka papierowa z odpowiednim buildem, a nadal ma tyle samo dmg co z full dmg. Jak chcesz build na nią to zacytuj mój post.

Podeślij ten build.

Opublikowano

@biser

Corrupting elixir -> Phage -> vampiric scepter -> the black cleaver -> buty (jak komu się gra, ja mimo wszystko biorę armor/resist/cd ) -> tiamat -> ( jak starczy nam dmg to idziemy robić gauntleta, jak nie to robimy hydrę ) gauntlet/hydra -> hydra/gauntlet -> bloodthister -> sytuacyjny item - bułat/banshee/g,a

Druga opcja to rozłożenie corruptin elixir na 2 dorany w early ( jesteśmy jak tanki wtedy i bijemy sporo i się leczymy, więc możemy ale nie musimy obstawić vampiric sceptera olać, i go zrobić po black cleaverze.

Jak ktoś nie lubi cleavera + gauntleta to może dać hydrę tankowatą i zamiast gauntleta dać jakiś hexdrinker, jak gramy na jakiegoś silnego AP'ka typu Lissandra to można się pokusić o zrobienie pierw hexdrinkera bodajże za 1350. Grałem tak z 35 gier na high elo i zawsze wygrywałem topa o ile przeciwny jungler mnie nie 'z-ownował'.

Opublikowano

A nie wiesz że najlepiej jest chodzić na linie postaciami które ogarniasz? Oczywiście wiem, że różne postaci które nie pasują na topa nie powinny się tam znaleźć. Ale nigdy nie zaszkodzi poeksperymentować z wyborem. Ja kiedyś chodziłem sobie Rengarem topa i kosiłem wszystkich równo  :v nawet fizzem chodziłem kiedyś na topie...

NO ale bynajmniej tak jak mój poprzednik radzę wziąć olafa - gdy będzie carry, to praktycznie gra wygrana  ;)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Graves jest świetny. 

+ mobilny

+ duży dmg

+ "zasłona dymna", która ogranicza widoczność

+ robi sam grę

+ mocny ult

- zżera dużo many

- babysitują go

Opublikowano

Podałbym dwie opcje:

Fiora i Graves

Obie postacie pod damage, osobiscie nie popieram mety tanków i twierdze, że są słabi. Fiora i Graves mają strasznie duży damage i dobrze zbudowani mogą odgrywać częściowo rolę tanków.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Illaoi sobie świetnie radzi. Nawet z 0/2 jest bardzo niebezpieczna. W zasadzie można przegrać nią linie a i tak combo w teamfight zrobi swoje. Teraz mnie zjedziecie ale jak widzisz że przeciwnik ma mocnego ad topa a tobie brakuje kontry to polecam taric'a. Prawie 100 pancerza na start i poke ci nie straszny. Nie wygrasz linii chyba, że przeciwnik do idiota ale też masz gwarancje że bez 2 vs 1 nie zjedzą ci wieży. Thornmail, sunfirecape i masz około 250-280 armora. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Renekton :

+bardzo dobry escape,

+dobra farma,

+fajne cd na skile,

+moim zdaniem świetny ult,

+cc z hita

+ult+Q = aoe

+mana zastapiona furia,

+bardzo dobry escape,

+gdy już ogarniesz, early jest twoje i zaorasz niemal każdego

+ciezko skontrowac

+zapomniany, przez co część osób nie potrafi na niego grać

-takie sobie obrażenia dla innych tanków ( ale to logiczne  :D )

-wymaga ogrania

Ponadto Fiora, Malph, Jax i Irelka :>

Oczywiście Tham jeszcze, jakby nie patrzeć ma 2 życia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...