Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyzwanie dla programistów- Castelmod.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wyzywanie, raczej marny pic bo potrzebujesz. CastleMod to tak prosty plugin a tyle osób go chce.

Opublikowano

Castle Mod jest dosyć łatwym pluginem. Nikt za darmo Ci go nie zrobi. Ewentualnie wersje z komendami bez sklepu tylko, że: wpisujesz komendę, wybierasz mape i sie ludzie klepią. To to ja nawet mogę napisać :P. Wkurza mnie to: [Wyzwanie dla programistów] ponieważ to nie jest wyzwanie lecz próba wyłudzenia pluginu i jak jakiś programista udostępni to będzie MILION PIĘĆSET serwerów z AUTORSKIM CASTLE MOD'EM. Jeśli ktoś chce owy plugin to musi zapłacić.

Opublikowano

Czy jakiś Programista napisze pluginy, skrypt na castlemoda? Nie ma żadnego porządnego na forum ZA FREE :).

Ziomeczku, nikt dla Ciebie nie napisze pluginu, poczytaj o znaczeniu słowa wyzwanie :)

Opublikowano

A na czym taki plugin by miał polegać? Może by dało się coś ogarnąć ktoś by to napisał, ja osobiście nawet nie mam pojęcia jak by miał działać taki plugin xD

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

A na czym taki plugin by miał polegać? Może by dało się coś ogarnąć ktoś by to napisał, ja osobiście nawet nie mam pojęcia jak by miał działać taki plugin xD

Są 2 teamy, atakujący i broniący zamku. Drużyna atakujących ma za zadanie dostać się do zamku i zniszczyć jakiś element, wtedy wygrywa rozgrywkę.

Mają oni startowe kity i określony czas na zdobycie zamku. Kity powinny się od siebie różnić, a broniących powinno być o 1 więcej.

Osobiście sam zacząłem pisać taki plugin, ale za dużo babrania się z tym. Nuuuuuda.

Opublikowano

Są 2 teamy, atakujący i broniący zamku. Drużyna atakujących ma za zadanie dostać się do zamku i zniszczyć jakiś element, wtedy wygrywa rozgrywkę.

Mają oni startowe kity i określony czas na zdobycie zamku. Kity powinny się od siebie różnić, a broniących powinno być o 1 więcej.

Osobiście sam zacząłem pisać taki plugin, ale za dużo babrania się z tym. Nuuuuuda.

No to plugin nie jest trudny do napisania, ale jak wspomniałeś, to nudna robota. 

Dajcie wyzywanie, które nie będzie nudne, może wtedy się coś napisze ☺

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

@Serip jest takie słynne wyzwanie od Smerfa

"Spawnowanie 3 skeletów, komenda, mieczem które będą atakowac moby/graczy które atakują ciebie" chyba tak to brzmiało xD

a co do tematu

to nie jest żadne wyzwanie napisac tak naprawde "suchy kod" tak jak napisanie gildii tez nie jest dużym wyzwaniem chodź napisanie taba na pakietach może być już małym problem przynajmiej dla mnie

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Czy jakiś Programista napisze pluginy, skrypt na castlemoda? Nie ma żadnego porządnego na forum ZA FREE :).

Naprawde hard ? Tak nisko upasc ...

Opublikowano

"Spawnowanie 3 skeletów, komenda, mieczem które będą atakowac moby/graczy które atakują ciebie" chyba tak to brzmiało xD

a co do tematu

to nie jest żadne wyzwanie napisac tak naprawde "suchy kod" tak jak napisanie gildii tez nie jest dużym wyzwaniem chodź napisanie taba na pakietach może być już małym problem przynajmiej dla mnie

Znam to wyzwanie doskonale, miły kolego z przeszłości :D

@daaro98 @rafszy122 Nie upadłem nisko po prostu może ktoś ma takowy plugin jak nikomu sie nie chce to nie ;P

Mam jakiś plugin na to, ale nie wiem czy on działa, może coś by się napisało, ale bym musiał dostać dokładny opis tego, jak ma być tworzona arena, jak ma być rozgrywana ta gra itd. Chcesz to możesz napisać na priv, a kto wie, może coś wyjdzie xD

Opublikowano

Napisze Ci go ale musisz mi napisać WSZYSTKO, bo co mi daje informacja ze chcesz castle moda?

Przygotuj całą listę komend i funkcji.

Opublikowano

a co do tematu

E tam, tab nie jest trudny jeśli się go ogarnie, jedynie refleksjami może być trudniej. Ale i tak izi :D

Co do klepania suchego kodu, to po części się zgodzę, choć nie do końca. W CastleModzie jest chociaż jakaś różnorodność, w gildiach klepiesz same komendy z 20 if'ami w każdej! Więc nie jest to taki suchy kod, ale jest po prostu nudne robienie aren, tabliczek, graczy, statystyk i cały system, po prostu jak to sobie wyobrażam to ziewam. :D

Opublikowano

E tam, tab nie jest trudny jeśli się go ogarnie, jedynie refleksjami może być trudniej. Ale i tak izi :D

Co do klepania suchego kodu, to po części się zgodzę, choć nie do końca. W CastleModzie jest chociaż jakaś różnorodność, w gildiach klepiesz same komendy z 20 if'ami w każdej! Więc nie jest to taki suchy kod, ale jest po prostu nudne robienie aren, tabliczek, graczy, statystyk i cały system, po prostu jak to sobie wyobrażam to ziewam. :D

Masz rację co do tego ziewania, znalazłem jakiś szkielecik moje, starego projektu i dopisałem tworzenie arenki i już mi się trochę znudziło, ale niech będzie, zrobię to coś lub coś na ten wzór. Mam nadzieje, ze taba to ja tworzyć nie będę musiał xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...