Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skoki pingu

Cukierx3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !  Mianowicie niedawno dostałem nowy komputer od razu zainstalowałem csa wszystko pięknie ładnie :3 postanowiłem zagrać i tutaj zaczyna się problem :/ Wchodzę do gry wszystko jest ok pogram jakieś 3-4min i skacze ping do 180 i za chwile spada i znowu 3-4 min i znowu spada,lossów żadnych nie ma  . Mam tak tylko z cs'em :/ Robiłem unistall,usuwałem cfg,aktualizowałem sterowniki wszystkie .

Opublikowano

A Ten CS Kupiony ze steama oryginalny czy kod wpisywany?

Opublikowano

Najpierw zrozum samą definicję - ping. To nie jest wina gry (w sensie że z nią jest coś nie tak) lub pcta. Zwyczajnie masz słaby internet na tą grę.
Czasami w csie dostanę serwer szwedzki i sam mam 100 pingu i źle sie gra, a na niemieckim o niebo lepiej.

Ping ...Umożliwia on zmierzenie liczby zgubionych pakietów oraz opóźnień w ich transmisji, zwanych lagami.

PS: Może pogoda wpływa negatywnie na internet?

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Najpierw zrozum samą definicję - ping. To nie jest wina gry (w sensie że z nią jest coś nie tak) lub pcta. Zwyczajnie masz słaby internet na tą grę.

Czasami w csie dostanę serwer szwedzki i sam mam 100 pingu i źle sie gra, a na niemieckim o niebo lepiej.

Ping ...Umożliwia on zmierzenie liczby zgubionych pakietów oraz opóźnień w ich transmisji, zwanych lagami.

PS: Może pogoda wpływa negatywnie na internet?

Tylko że na starym kompie wszystko jest w porządku :/ Ta ze steama oryginalny 

Opublikowano

Spróbuj wyłączyć niepotrzebne programy które zuzywają neta, antywirus przeglądarki być może to Ci sprawia że masz większy ping.
A w ustawieniach gry masz że wyszukuje gry z maksymalnym pingiem np: 150, na ile masz ustawione?

Opublikowano

Ping może skakać np przez to że coś Ci się aktualizuje lub instaluje. Sam piszesz, że masz nowego kompa. No to może wina tych aktualizacji. Albo po prostu jakieś zbędne programy zabierają pakiety. ;)

Pozdrawiam. :)

Pomogłem?

:) Możesz dać "Lubię To!" ;)

Opublikowano

Spróbuj wyłączyć niepotrzebne programy które zuzywają neta, antywirus przeglądarki być może to Ci sprawia że masz większy ping.

A w ustawieniach gry masz że wyszukuje gry z maksymalnym pingiem np: 150, na ile masz ustawione?

No mam ustawione 50 :/ wszystko jest wyłączone zapora,anty-wirus,no jedynie przeglądarka xd/ wszystkie akutalizacje zrobiłem :/ a z netem na bank wszystko ok bo już nawet dzwoniłem do dostawcy :/ na ps4 wszystko ok inne gry na pc bez lagów nic :/

Opublikowano

Jest taki program jak WTFast, nie wiem czy działa w CS'ie ale używałem go do lola i faktycznie ping się ogarniał ;D
Chociaż nie jestem pewny czy w CS'ie można bo pewnie tutaj pliki są weryfikowane i takie rzeczy nie przejdą.

Opublikowano

Zgaduję że masz Windowsa 10?

Mam dokładnie to samo, tyle że czasem nawet częścięj co 1-2min albo nawet co kilkanaście sekund.

Tak samo wszystko mam OFF na Win 7 nie ma problemu, wszystko śmiga idealnie a na 10 takie jaja.

Nie znalazłem rozwiązania, z mojej perspektywy wina systemu.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Mam dokładnie to samo, tyle że czasem nawet częścięj co 1-2min albo nawet co kilkanaście sekund.

Tak samo wszystko mam OFF na Win 7 nie ma problemu, wszystko śmiga idealnie a na 10 takie jaja.

Mam win 7 xD też nie umiem znaleźć rozwiązania :/ 

Opublikowano

A ja właśnie mam ping ponad 100 i lubi się obniżyć do 80, ale to na minute, a tak to 100-180 to norma, nie jestem taki głupi, żeby grać w CS'a i pobierać nwm co.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...