Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Magik żyje  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego bogie wybrać? Guys help here.

• Merkury
      2
    • Kronos
      1
    • Sol
      2
    • Odyn
      2
    • Hades
      1
    • Amaterasu
      1
    • Freya
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eldoka na wolno.

Mam taki dylemat.

Interesują mnie bogowie:

Merkury

Kronos

Sol

Odyn

Hades

Amaterasu

Freya

Problem w tym, że potrzeba mi boga silnego, który jest w stanie poprowadzić grę do zwycięstwa.

Gram głównie Areny oraz Conquesty.

Ankieta jest, ale miło take a look na jakieś plusy i minusy danych bogów.

Dla najlepszej wypowiedzi 5 plusów.

Mogę pokazać bydlaka na zachętę.

Pozdro 600 z Łazarskiego.

Deadboy

Opublikowano

Amaterasu (na swoją 2) i Sol (nie stunuje na 3) dostają teraz nerfy. Merc jest spoko w jungli, ładny clear, Chronos jest teraz mega potężny, Odyn i Hades dobre tank picki, Freya często banowana na rankedach, ale też bardzo dobra. 

Ogólnie to najbardziej polecam z całego zestawienia Mercurego, bardzo dobrze mi się nim gra w jungle na III sezonie.

Opublikowano

Z jungle i solo możesz carrować grę i nie ADC to już nie to samo co kiedyś.

Nikt nie pickuje merca teraz i osobiście go nie polecam, no chyba, że gdzieś na bronz się nim bawią lub casual.

Freya to jungle/adc, w late niszczy.

Odin świetny pick na solo jak i jungle. Polecam również Vamane i Tyra na solo lane.

Tak w ogóle to ciężko doradzić cokolwiek, jakbyś powiedział jaką linią najczęściej grasz to bym doradził najlepsze picki.

A no i na arenie to wszystko się może wydarzyć więc na arene polecam Aresa, ale z tego zestawienia to Odin.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Z jungle i solo możesz carrować grę i nie ADC to już nie to samo co kiedyś.

Nikt nie pickuje merca teraz i osobiście go nie polecam, no chyba, że gdzieś na bronz się nim bawią lub casual.

Freya to jungle/adc, w late niszczy.

Odin świetny pick na solo jak i jungle. Polecam również Vamane i Tyra na solo lane.

Tak w ogóle to ciężko doradzić cokolwiek, jakbyś powiedział jaką linią najczęściej grasz to bym doradził najlepsze picki.

A no i na arenie to wszystko się może wydarzyć więc na arene polecam Aresa, ale z tego zestawienia to Odin.

Celuję w Mid, Solo, Junglę  ;) A co z tymi postaciami co podałem? Jakieś plusy minusy? Bardzo ładna wypowiedź w każdym razie :)

Deadboy

Opublikowano

Mid:

-Isis

-Janus

-Agni

-Chronos

Solo, tutaj to prawie każdy warrior i kilka innych:

-Tyr

-Vamana

-Odin

-Guan Yu

-Ama

-Ravana

A jak chcesz trochę "po oszukiwać" to weź Lokiego, kup crusher i split push, ale po wygranej grze szykuj się na bm od enemy team.

Jungle:

-Ao Kuang to teraz najlepszy jungler

-Odin

-Kali

-Fenrir

-Thor

-Ne Zha

-Hun Batz

Nigdy nie bierz Ratatoskr, jest bezużyteczny, dosłownie.

A no i to są tylko top picki a tak naprawdę możesz iść kimkolwiek gdziekolwiek, od tego są casuale żeby sprawdzać jak Ci idzie przykładowo Athena jungle.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Mid:

-Isis

-Janus

-Agni

-Chronos

-Tyr

-Vamana

-Odin

-Guan Yu

-Ama

-Ravana

A jak chcesz trochę "po oszukiwać" to weź Lokiego, kup crusher i split push, ale po wygranej grze szykuj się na bm od enemy team.

Jungle:

-Odin

-Kali

-Fenrir

-Thor

-Ne Zha

-Hun Batz

A no i to są tylko top picki a tak naprawdę możesz iść kimkolwiek gdziekolwiek, od tego są casuale żeby sprawdzać jak Ci idzie przykładowo Athena jungle.

A co z Amaterasu i Hadesem? Jakoś argument, że "dostanie nerfa" jakoś do mnie nie przemówił.

Da się gierkę carrnąć? ;d

Deadboy

Opublikowano

Mid:

-Isis

-Janus

-Agni

-Chronos

-Tyr

-Vamana

-Odin

-Guan Yu

-Ama

-Ravana

Jungle:

-Odin

-Kali

-Fenrir

-Thor

-Ne Zha

-Hun Batz

A co z Amaterasu i Hadesem? Jakoś argument, że "dostanie nerfa" jakoś do mnie nie przemówił.

Da się gierkę carrnąć? ;d

Amaterasu ma taki problem, że ma słabe early i po prostu większość solo graczy szybciej czyści lane, ale za to w mid i late game jest naprawdę "potężna" więc raczej tak a Hadesem to nie wydaje mi się choć mogę się mylić, bo nie gram nim w ogóle.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Eldoka na wolno.

Mam taki dylemat.

Interesują mnie bogowie:

Merkury

Kronos

Sol

Odyn

Hades

Amaterasu

Freya

Problem w tym, że potrzeba mi boga silnego, który jest w stanie poprowadzić grę do zwycięstwa.

Z przedstawionych możliwości poleciłbym: Mercurego, Odina i Hadesa. 

Mercury - bardzo dobry assassin, wielkie pole do manewru. Jak każdy zabójca - papierowy - ale ma kosmiczny atak i fenomenalny ult.

Odin - ogromne DMG, wysoki poziom obrony i mobilność. Jest to ogólnie jeden z lepszych warriorów, bo potrafi wiele namieszać. 

Hades - podobny do Ymira - spory atak, choć budujesz go pod obronę. Ten bóg daje wielkie pole do popisu, a charakteryzuje się przede wszystkim atakiem i obroną. 

Uważam w/w propozycje za dobry wybór, dlatego że można nimi sporo namieszać. Jeżeli opanujesz te postacie, wydobędziesz z nich prawdziwą moc. ;) 

Opublikowano

Eldoka na wolno.

Mam taki dylemat.

Interesują mnie bogowie:

Merkury

Kronos

Sol

Odyn

Hades

Amaterasu

Freya

Mercury - bardzo dobry assassin, wielkie pole do manewru. Jak każdy zabójca - papierowy - ale ma kosmiczny atak i fenomenalny ult.

Odin - ogromne DMG, wysoki poziom obrony i mobilność. Jest to ogólnie jeden z lepszych warriorów, bo potrafi wiele namieszać. 

Hades - podobny do Ymira - spory atak, choć budujesz go pod obronę. Ten bóg daje wielkie pole do popisu, a charakteryzuje się przede wszystkim atakiem i obroną. 

Uważam w/w propozycje za dobry wybór, dlatego że można nimi sporo namieszać. Jeżeli opanujesz te postacie, wydobędziesz z nich prawdziwą moc. ;)

Co sądzisz o Sol i Kronosie? i Frey?

Deadboy

Opublikowano

Czesc, osobiscie mysle ze hades wymiata :). Jest wiele powodow, polaczenie jego skilli poprostu wymiata, gry uzyje sie ulty potem Shroud of Darkness

To przeciwnik ginie, latwo o dubble i triple

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Opublikowano

Na razie kupiłem Chronosa i gra mi się świetnie. Niedługo kupuję nową postać i prawdopodobnie kupię Odyna bądź Sol, Freya :D Dzięki za pomoc gajsy! PJONA

Deadboy

Opublikowano

Eldoka na wolno.

Mam taki dylemat.

Interesują mnie bogowie:

Merkury

Kronos

Sol

Odyn

Hades

Amaterasu

Freya

Co sądzisz o Sol i Kronosie? i Frey?

Sol to bardzo mocna postać, która charakteryzuje się przede wszystkim potężnym DMG. Jest papierowa, ale dzięki swojej umiejętności uzyskuje czasową tarczę, co daje ogromne pole do manewru. Warta polecenia, jednak, mnie osobiście, się niezbyt spodobała. 

Chronos jest również jednym z lepszych magów. Bardzo dobry atak, mobilność, fenomenalne ult (chociaż mogliby tutaj coś zmienić, bo można go podczas używania zabić) i niezwykła szybkość poruszania się. ;) Jeżeli ogarniasz Smite'a, to jest to postać, która może stać się kosą w twoich rękach. Od siebie dodam, że na początku trochę trudno ją opanować.

Freya także bardzo dobry mag: spore DMG, dobre umiejętności i mobilność. Ten bóg jest przede wszystkim dobry ze względu na możliwość stworzenia combo z innymi postaciami. 

Na razie kupiłem Chronosa i gra mi się świetnie. Niedługo kupuję nową postać i prawdopodobnie kupię Odyna bądź Sol, Freya :D Dzięki za pomoc gajsy! PJONA

Polecam sprawdzić potem Odina. ;) 

Opublikowano

Chronos/Freya przez swoje z*******e late i end game. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ogólne top picki w S3:

Solo:

-Tyr

-Bellona

-Guan Yu

-Odin

Mid:

-Janus

-Agni

-Isis

-Scylla

Jungle:

-Fenrir

-Ao Kuang

-Thor

-Hun Batz

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Właśnie mam Freię i mam prośbę, czy mógłbyś mi podesłać jakiś najzaj*******y build pod nią? :D

Deadboy

Opublikowano

Właśnie mam Freię i mam prośbę, czy mógłbyś mi podesłać jakiś najzaj*******y build pod nią? :D

M_Shoes_oftheMagi.png?version=a57228a88cHastenedFatalis_T3.png?version=e8225a6c1DemonicGrip_T3.png?version=f6e818ff88782PythagoremsPiece_T3.png?version=3810f9b3Rod_of_Tahuti.jpgdktEzDJ.jpg

Oczywiście tutaj kolejność trzech ostatnich itemków zależy od przeciwników. ;) Moim zdaniem jeden z lepszych buildów na Freyę. Opcjonalnie możesz używać tego nowego przedmiotu na penetrację zamiast Obsidiana, ale on jest dość drogi i nie zawsze będzie Ci się opłacać składanie go.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...