Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nie mogę zainstalować systemu

hubekz5

Pytanie

Opublikowano

Witam ostatnio dostałem od znajomego komputer do naprawy. Na początku występował błąd, że brakuje pliku hal.dll do odpalenia xp-eka. Postanowiłem, podłączyć go do swojego komputera, aby przenieść dane na dysk zewnętrzny. Następnie zrobiłem format całego dysku. Znajomy poprosił, aby zainstalować mu win7, próbowałem to zrobić jednak za każdym razem zacinał się na takim tle: post-1036814-0-67302800-1456511618.jpg

Próbowałem zainstalować XP-ka, jednak i przy nim instalacja zacinała się.

Specyfikacja kompa:

Zasilacz - Amacrox Warior AX450-PNF

Procesor - Intel E18764

Płyta główna - Gigabyte GA-P35-DS3L

Karta graficzna - Ati radeon hd4850

Dysk jest WD 500GB

Komputer ma około 8 lat, a przez ostatni rok komputer stał i nie był uruchamiany.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź dysk czy nie ma badsektorów. 

Raczej bez oglądnięcia i zdiagnozowania  przez kogoś z głową się nie obejdzie bo to może być wina uszkodzonej tylko jednej części np zasilacza, dysku czy płyty  albo ustawień w biosie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

BIOS restartowałem, a przy sprawdzaniu dysku hddtune pokazał 3 uszkodzone sektory. Nie wiem da się jakoś zdiagnozować czego to jest wina?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...