Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tymczasowa ranga, która znika po wyjściu z pokoju - czy da się to zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie chciałbym wiedzieć czy możliwym jest utworzenie rangi, która po nadaniu zniknie, gdy jej posiadacz opuści pokój, w którym ją otrzymał (i nie będzie jej miał gdy z powrotem do niego dołączy)?

Wiem, że można stworzyć tymczasową rangę, która znika po tym jak ktoś opuści serwer, ale zależy mi na tym, aby tracił ją nawet jak zmieni pokój. Jeżeli jest to możliwe bardzo proszę o wytłumaczenie jak konkretnie to zrobić. Z góry dzięki za odp.

Opublikowano

Już próbowałem, ale niestety działa to połowicznie, bo wracając (w tej samej sesji) do grupy w której została nadana, dalej jest przypisana użytkownikowi, a chciałbym żeby znikała (użytkownik ma rangę tylko na czas bycia w pokoju, ale po jego opuszczeniu traci ją i nawet jak ponownie dołączy do niego w tej samej sesji, to nie będzie jej już miał) :)

Opublikowano

Już próbowałem, ale niestety działa to połowicznie, bo wracając (w tej samej sesji) do grupy w której została nadana, dalej jest przypisana użytkownikowi, a chciałbym żeby znikała (użytkownik ma rangę tylko na czas bycia w pokoju, ale po jego opuszczeniu traci ją i nawet jak ponownie dołączy do niego w tej samej sesji, to nie będzie jej już miał) :)

No to by rozpatrzeć taki warunek musisz stworzyć odpowiedniego bota do tego. 

http://php.net/manual/en/

ts3admin.info/manual/classts3admin.html

Lub inny język, dowolny. 

Opublikowano

No to by rozpatrzeć taki warunek musisz stworzyć odpowiedniego bota do tego. 

http://php.net/manual/en/

ts3admin.info/manual/classts3admin.html

Lub inny język, dowolny. 

Dzięki za odpowiedź! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...