Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Osiemnastka

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Za trzy tygodnie mam te 18 lat i nie chciałem robić imprezy w wynajetej sali czy coś,bo uważam że to by było nudne. Więc planuję iść na kręgielnie 2 h,usiąść zjeść coś + wypić po piwku, ale tu pojawia się pytanie czy moich znajomych będą pytać o wiek itd ? Większość nie jest pełnoletnich (17 lat) jest to dość dobry lokal i trochę się obawiam. Mogą ich spytać o dowód czy coś ? W tym samym miejscu jest też klub, ale wiadomość że po 21 wstęp tylko od 19 lat, jak oni to sprawdzają? Kazdego legitymuja? Nie chciałbym później jakiś scen,ze nas stamtąd wywalaja,stąd moje pytanie

Opublikowano

Lepiej zrób domówkę, bo potem będziesz siedział w tej kręgielni cały osrany, że zaraz ktoś was wywali.

A jeśli chodzi o samo pytanie to jeżeli, któryś z Twoich kolegów wygląda na gimbusa to pewnie was sprawdzą, bo właściciel kręgielni może mieć przez to problemy.

Opublikowano

Oczywiście, że mogą spytać ich o dowód. W Polsce jest zakaz spożywania napojów alkoholowych młodzieży poniżej 18 roku życia.

RAsfepN.png
Opublikowano

Zależy od osób które pracują w tym lokalu. Ja na przykład dużo razy chodzę ze znajomymi do jednego lokalu i jeszcze nas nikt nigdy nie sprawdzali, ale to pewnie dlatego, że jesteśmy tam znani. Lepiej zrób jakąś domówkę, bo jak napisał kolega w pierwszym poście, będziesz się srał czy za chwilę Was nie wywalą.

Opublikowano

Niektórzy mają wyjebane ile ma się lat, jeżeli jesteście dość wysocy nie będą jakoś sprawiali problemów i nie będą pytać o dowód, chodzę normalnie ze znajomymi do baru i pijemy piwo a nikt się nie pyta nas o dowód.

Opublikowano

Zależy od lokalu, ale zawsze trzeba brać pod uwagę to, że mogą Wam spieprzyć imprezę. Jeśli masz ochotę przez cały wieczór siedzieć jak na szpilkach, to śmiało.

Najlepsze imprezy to domówki. Wywieź rodziców na wieś i zorganizuj coś na własną rękę. Jeśli wynajęcie knajpy Ci nudne a kręgle ciekawe, to ciekawa jestem, jak ustosunkujesz się do takiej propozycji :v

Qui est le prochain?

Opublikowano

Idź do właściciela lokalu i z nim pogadaj co i jak, jeżeli jest spoko to bez problemu się dogadasz i bez przypału bedziesz mógł tam iść z ziomkami xp

Opublikowano

Mam takie małe mieszkanie, że o domówce nie ma mowy.  W tym lokalu będę pierwszy raz więc nie będę gadał z szefem, bo go na oczy nie widziałem. Czy wyglądamy na gimbusów hmm  ^^ 2 klasa technikum więc wszyscy mają 18 w tym roku, jeden kumpel ma 21 lat chyba..  :D I tak naprawdę teraz zdałem sobie sprawę co z alkoholem i nie wiem, bo wiadomo o suchym pysku siedzieć to trochę lipa  <.<

Opublikowano

Kupcie sobie soczek pomarańczowy i styknie zamiast browara.

Skoro masz 18'stke to zabierając takie osoby w pewnym sensie odpowiadasz za nie. W świetle prawa jesteś pełnoletni, więc odpowiadasz jako opiekun w przypadku spożywania alko. No chyba, że się nie znacie to wtedy inna sprawa.

Opublikowano

a nie lepiej zakupić browary i na pole pod namioty? tyle zabawy będziecie mieć że cho cho..

Opublikowano

Pod namiot ? W marcu ? Nie chce zamarznąć,już wszystko obmyśliłem dzięki za odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...