Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę pytań dotyczących hostowania serwera na hostingu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam zamiar robić serwer w Minecraft, ale mam parę pytań.

1. Jak postawić serwer na hosting.

2. Jak przedłużyć hosting kiedy się skończy.

3. Czy jak mam serwer na hostingu i jak wylacze kompa, to czy serwer się też wyłączy.

4. Czy jak hosting oferuje pluginy, to one są już wgrane, czy trzeba coś konfigurować. Jak tak, to jak to zrobić.

To tyle.

Pozdrawiam.

Opublikowano

1. Płacisz, wybierasz ofertę i masz.

2. Załacić wymaganą sumę i wybrać opcję przedłuż.

3. Serwer umieszczony jest na maszynach które są właczone 24h.

4. Hosting raczej nie bedzie oferował pluginów chociaż gdy tak będzie trzeba je dodać albo samemu przez ftp albo przez opcje dodawania pluginów na hostingu (jak taka opcja istnieje)

Zbiór hostingów masz w dziale na górze.

;)

Veni, vidi, vici

I came, I saw, I conqered

Opublikowano

Mam jeszcze takie pytanko, jak wygląda zamawianie hostingu. Czy po wplacie serwer od razu działa, czy dostaje się pliki serwera. Gdzie wgrywa się skrypty i pluginy. Chce mieć po prostu 100% pewność.

Opublikowano

Napisz nam również jaki hosting dokładnie Cię interesuje, ponieważ na każdym hosting wygląda to trochę inaczej.

Opublikowano

To tak, jeśli chodzi o craftserve:

1. Na każdym hostingu wygląda to podobnie, musisz się zarejestrować, zalogować, wybierasz interesujący Cię pakiet i już podążasz za tym co Ci się pojawi na ekranie.

2. Masz tam zakładkę gdzie możesz przedłużyć ważność serwera.

3. Nie, możesz nawet wyłączyć komputer na kilka dni, a serwer cały czas będzie włączony, no chyba, że dostanie crasha.

4. Pluginy musisz tam wgrywać samodzielnie i je potem konfigurować.

5. W przypadku craftserve z tego co pamiętam to serwer dostajesz praktycznie natychmiast.

6. Klasycznie pluginy i skrypty wgrywasz za pomocą FTP do odpowiednich katalogów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...