Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi Black Desert Online? - Sprawdź tutaj!

Patrix0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bdo_logo_00.png

Wymagania minimalne:

System operacyjny: Windows 7/8/10 - 32 bit
Procesor: Intel Core i3-530 2.9GHz
RAM: 4GB
Karta graficzna: GTS 250 / GeForce 9800 GTX / Radeon HD 6670

Wymagania rekomendowane:

System operacyjny: Windows 7/8/10 - 64 bit
Procesor: Intel Core i5-650 3.2GHz
RAM: 6GB
Karta graficzna: GTX 650 / GTX 550ti /

Wzór według którego dodajecie posty:

System operacyjny:

Procesor:

RAM:

Karta graficzna:

Wymagane miejsce na dysku: ~40GB.

Opublikowano

"Procesor: Intel Core i3-530 2.9GHz
Karta graficzna: GTS 250 / GeForce 9800 GTX / Radeon HD 6670"

Wymagania minimalne? Pic na wode. Procek i3 3,7GHz+gtx 950+8 GB ram sc przy dużej ilości osób w jednym miejscu i wszystko na minimum (wszystkie efekty wizualne wylaczone tez) - 20 fpsow i to jeszcze sie waha. Rzeczywiscie minimalne

Opublikowano

Będzie dobrze chodzić na moim lapku?

i7 4720HQ  2,60GHz, 8gb ram geforce 960m

Faber est quisque suae fortunae

Opublikowano

System operacyjny: windows 10

Procesor: fx 6350 oc 4,5GHz

RAM: 8 GB

Karta graficzna: R9 270X

Powinno śmigać optymalnie.

Będzie dobrze chodzić na moim lapku?

i7 4720HQ  2,60GHz, 8gb ram geforce 960m

Powinno, ale ostrzegam przed sporymi spadkami fps w miejscach gęsto zaludnionych.

"Procesor: Intel Core i3-530 2.9GHz

Karta graficzna: GTS 250 / GeForce 9800 GTX / Radeon HD 6670"

Wymagania minimalne? Pic na wode. Procek i3 3,7GHz+gtx 950+8 GB ram sc przy dużej ilości osób w jednym miejscu i wszystko na minimum (wszystkie efekty wizualne wylaczone tez) - 20 fpsow i to jeszcze sie waha. Rzeczywiscie minimalne

Jaką tą i3 masz? Spadki FPS w grach MMORPG to nic nadzwyczajnego biorąc pod uwagę fakt, że niektóre miejsa są bardzo zaludnione, jak to zazwyczaj bywa w miastach. Niemniej, wydaje mi się że jeżeli faktycznie obniżyłbyś wszystkie ustawienia do low+powyłączał dodatkowe efekty wizualne, to miałbyś te 50/60fps.

+ Polecam skorzystać z http://www.systemrequirementslab.com/cyri

Opublikowano

i3-4170 :) Tak jak już napisałem- wyłączyłem wszystko i fpsy spadają do ~20, gdy jest bardzo dużo osób w jednym miejscu, a w tej grze to normalne. Nie sprawdziłeś, a piszesz głupoty... To, że ma się 50-60 fpsów przy 2 innych graczach wokół siebie to nic nie znaczy... Chciałbym Tobie uświadomić, że ta strona pokazuje Ci czy gra odpali się na moim komputerze i będzie JAKOŚ chodziła, np. byle jak. Myślę, że powinniśmy być uczciwi na tym forum i napisać- ludzie bez dobrej i5 na max lvl, gdy będzie mass pvp lub bicie bossów NIE BĘDZIECIE mieć więcej fpsów, niż 20 :)

Opublikowano

Trzeba liczyć się ze sporymi spadkami fpsów, bo to w końcu mmorpg gdzie masz mnóstwo osób towarzyszących ci w grze i wykonujących mase czynności co jakby nie patrzeć obciąża twój sprzęt. Imo, wciąż nie chce mi się wierzyć, że z twoim sprzętem gra chodzi tak miernie. Znajomy na słabszym pc grał w black desert online jeszcze za czasów cbt1 bez jakichś tragicznych spadków. Na dniach jak tylko kupi pełną wersję gry, to będę miał okazję sprawdzić jak gra zachowuje się w odpowiednich sytuacjach. Jeszcze zapytam, a próbowałeś zmieniać rozdzielczość? :)

Opublikowano

Próbowałem :) Chodziło jeszcze gorzej. Zresztą założyłem temat na tym forum z pytaniem czy to normalne. Jeżeli chcesz mi powiedzieć, że Twój znajomy ze słabszym pc nie miał tragicznych spadków przy dużej ilości osób, to wychodzi na to, że gra jest słabo zoptymalizowana ;)

Opublikowano

Próbowałem :) Chodziło jeszcze gorzej. Zresztą założyłem temat na tym forum z pytaniem czy to normalne. Jeżeli chcesz mi powiedzieć, że Twój znajomy ze słabszym pc nie miał tragicznych spadków przy dużej ilości osób, to wychodzi na to, że gra jest słabo zoptymalizowana ;)

Jeszcze gorzej? o.O Jak tylko znajomy kupi pełną wersję gry, to dam wam tutaj znać jak wyglądała gra na jego sprzęcie i jaką ilością fps mógł się cieszyć.

Opublikowano

Ze zmianą rozdzielczości nie chodziło mi o to, że mam mniej fpsów, tylko wszystko wygląda o wiele gorzej(logiczne, jeśli zmienia się z full hd ^^), a fpsy i tak trzymają się w okolicach 20. Tak jak mówiłem- spadek fpsów do 20 zaczyna się, gdy w okolicy jest gromada ludzi. Jeżeli nikogo nie ma w okolicy, to można spokojnie pograć, ale wiadome jest, że w tej grze rozgrywka polega ma chodzeniu właśnie z gromadą ludzi, więc nie pytaj kolegi ile ma fpsów, gdy nikogo nie ma w okolicy ;) Procesor i3-4170 3,7GHz po prostu nie radzi sobie, bo ta gromada innych graczy jest dla niego zbyt dużym wyzwaniem, więc chcąc spokojnie pograć sobie w tą grę na najwyższym lvlu trzeba mieć niesłabą i5 ;)

Opublikowano

Czytaj moje posty w całości, postaram się sprawdzić grę w kilku środowiskach tzn. podczas pvp, pve, pobytu w miastach, wykonywania questów.

edit. @plokijR chociaż w twoim przypadku wydaje mi się, że z tym procesorem nie masz na co więcej liczyć. Minimalne wymagania spełnia. (dwa rdzenie, cztery wątki, a i3 to nie są gamingowe procesory)

Opublikowano

@Patrix0n

Geniusz o.O WOW. Tylko warto uświadomić ludzi, że te minimalne wymagania podane przez Ciebie tutaj w temacie podczas wielkich spotkań osób w tej grze nie pociągną gry na więcej niż 20 fpsach, czytaj nie da się grać, a z tego co słyszałem, to na max lvlu jest dużo takich spotkań i taki jest end-game.

Opublikowano

System operacyjny: Windows 8.1 64-bit

Procesor: i5-4200M

RAM: 8GB

Karta graficzna: GT 740M

Moja kobieta na tym samym procesorze oraz takiej samej ilości ram gra sobie na medium i nie narzeka - przy większej ilości ludzi pojawiają się problemy, lecz nie wiem jak wygląda to u niej dokładnie. Mogą pojawiać się problemy z renderowaniem oraz spadki fpsów przy dużej ilości osób. Zawsze mógłbyś popróbować pozmniejszać opcje na niskie+powyłączać dodatkowe efekty wizualne, ale nie powiem ci jakby to wyglądało na wojnie gildii czy w gęsto zaludnionym mieście. Właśnie przebiegła się po Heidel (gęsto zaludnione miasto) z Low wymaganiami oraz włączonym anti-aliasing na rozdziałce 1920x1080 i miała 20/30fps. Przypuszczalnie wyciągnąłbyś te 20fps z wyłączonym anti-aliasing, ssao, dof w takim Heidel.

Geniusz o.O WOW. Tylko warto uświadomić ludzi, że te minimalne wymagania podane przez Ciebie tutaj w temacie podczas wielkich spotkań osób w tej grze nie pociągną gry na więcej niż 20 fpsach, czytaj nie da się grać, a z tego co słyszałem, to na max lvlu jest dużo takich spotkań i taki jest end-game.

W końcu to wymagania minimalne. Imo wciąż nie chce mi się uwierzyć, że na niskich+powyłączanych dodatkowych efektach+zmniejszonej rozdzielczości masz tak mało fps. Moja kobieta właśnie przebiegła się po Heidel (gęsto zaludnione miasto) z ustawionymi Low wymaganiami z włączonym anti-aliasing oraz na rozdziałce 1920x1080 i miała 20/30fps na słabszych podzespołach.

Opublikowano

Co oznacza, że gra jest słabo zoptymalizowana ;) Jeżeli mi nie wierzysz, a ktoś ma chęć to niech da mi konto na 10 min albo gościa(chociaż i tak nie skorzystam dłużej niż 10 min)- uświadomię, że to co mówię jest prawdą ;)

@Edit
Zresztą co ja się będę kłócić. Chciałbym ostrzec wszystkich, że minimalne wymagania, które zostały podane w tym temacie nie pozwalają na stabilną grę. Koniec, dziękuję za uwagę i weźcie to pod uwagę wydając na tą grę spory pieniądz ;)

Opublikowano

Co oznacza, że gra jest słabo zoptymalizowana ;) Jeżeli mi nie wierzysz, a ktoś ma chęć to niech da mi konto na 10 min albo gościa(chociaż i tak nie skorzystam dłużej niż 10 min)- uświadomię, że to co mówię jest prawdą ;)

@Edit

Zresztą co ja się będę kłócić. Chciałbym ostrzec wszystkich, że minimalne wymagania, które zostały podane w tym temacie nie pozwalają na stabilną grę. Koniec, dziękuję za uwagę i weźcie to pod uwagę wydając na tą grę spory pieniądz ;)

nie posiadasz gry a wiesz najlepiej ?

zagraj najpierw a potem komentuj co i jak dziala ;d

P6yiSdK.jpg

Opublikowano

System operacyjny: win 7 64bit

Procesor: i5 4460

RAM: 8gb

Karta graficzna: nivida gtx 950 

Luzik, pójdzie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Edit

Przypominam tylko, że wymagania minimalne to są wymagania w których Twój komputer odpali grę i będzie można w nią zagrać. Nie znaczy to, że będzie to płynna rozgrywka i oznacza, że grasz na naj naj naj najniższych ustawieniach.

MPC.jpg

Zapraszam również na mojego Fanpage'a: https://www.facebook.com/malpa112/

Opublikowano

Windows 7

Intel Core I5-3450 3.1 (Nie podkręcany)

Ram 8gb

GeForce GTX 760(192 bit) 1.5gb.

Pójdzie na ~średnich detalach.
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...