Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Champion po diament.

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, od jakiegoś czasu siedzę w platynie, wchodzę wyżej i spadam jak Syzyf w robocie,

Macie jakieś sprawdzone picki mid/jungle, które po ogarnięciu pomogą mi z wejściem wyżej?

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mida to masz według mnie dwie opcje.Pierwsza to granie lux/ori pod farmienie siebie żeby potem kosić w mid/late(ale musisz naprawdę umieć wyciągnąć dobrą farmę).Druga to granie championami skupiającymi się na wygranie lini/roam czyli zed/talon/lb/ahri.Co do jungli to obecnie silny jest gragas,udyr,elise i ładnie można nimi kosić ale możesz też spróbować masterem bo jak się go ogarnie to jest kosa ale bardziej polecam granie safe pickami co pisałem wcześniej.Nie polecam do jungli nidalee,lee szczególnie ślepego bo łatwo można nim zjebać grę.

Opublikowano

Wpasuj się w najbardziej op picki w mecie i jedź one trick pony. Myślałeś o Jaxie, Xinie, Udyrze na jungli? Przecież po 20 minucie to jest już niezniszczalne a enemy carrych masz na 3 aa. Na mida asasyni, wszedł ten nowy item dla asasynów, polecam.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

nie wygrasz gry majac nawet dobry pick, po prostu graj duo z kims kto ci pomoze to ogarnac, bo nie wygrasz 1v5 gdy masz 4 afków.

Graj jungle, stackuj sie albo jax top, teraz to chyba najmocniejsze picki w grze, coras mid albo lb

Opublikowano

Ja oram ostro gangplankiem na top/mid, nawet po nerfie snowball jest chory i w late robisz 1k dmg z jednego Q na adc(ktore ma 1200hp <3). 

Opublikowano

O duo ciężko w moich okolicach xD a wątpię by ktoś z wyższych dywizji chciał wyciągać mnie do diamentu.

Spróbuję tej Lux, Orianny na farmę i Gragasa w jungli.

Opublikowano

Ja oram ostro gangplankiem na top/mid, nawet po nerfie snowball jest chory i w late robisz 1k dmg z jednego Q na adc(ktore ma 1200hp <3). 

GP caly czas banowany powyzej golda

Powiedz mi, ktory adc ma 1,2k hp w late

Bo wg. moich obliczen juz po 9 lvl kazdy z adc ma wiecej niz 1,2k hp "http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Base_champion_statistics"

a GP nie bije po 1k obrazen, gdy nawet nie ma skonczonego trynity forca  B)

Jak ogarniasz jungle to polecam udyra, eliske, gravesa, nidalke.

Nidalka free elo, na wyzszym poziomie caly czas banowana.

Opublikowano

O duo ciężko w moich okolicach xD a wątpię by ktoś z wyższych dywizji chciał wyciągać mnie do diamentu.

Spróbuję tej Lux, Orianny na farmę i Gragasa w jungli.

Lux jest dobra, bo ma duży burst + range na skille. Wyfarm się, roamuj lane (polecam grac z ghostem i teleportem(wybrać coś między tym + flash)), barriera później nie jest Ci potrzebna bo masz 2x shielda.

Możesz grać też shyvaną w jungle, idąc w tanka + hydra daje Ci duże obrażenia, jak EUNE, to ludzie nie będą na to patrzeć. Ja typowo gram pickiem poza meta (Kayle) i wyszedłem sam już do platyny. xD

Opublikowano

ostatnio ogladalem gre gracza jak gral nidalee na jungli nie tracil praktycznie hp w jungli

trafienie z q to kill

leczenie z e

ja nie umiem grac nidalee gram jak jakis rak wedlug mnie najtrudniejsza postac ale jak nia sie nauczysz grac to praktycznie sam wygrasz gre

Opublikowano

GP caly czas banowany powyzej golda

Powiedz mi, ktory adc ma 1,2k hp w late

Bo wg. moich obliczen juz po 9 lvl kazdy z adc ma wiecej niz 1,2k hp "http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Base_champion_statistics"

a GP nie bije po 1k obrazen, gdy nawet nie ma skonczonego trynity forca  B)

Jak ogarniasz jungle to polecam udyra, eliske, gravesa, nidalke.

Nidalka free elo, na wyzszym poziomie caly czas banowana.

W platynie nie jest banowany, przynajmniej nie caly czas, to 1.2k hp to bylo przyblizenie ze zabijasz adc na 2-3 strzaly, a kryty sa po 1k na luzie, wiesz ze to postac ktora jest mocniejsza w late? //oh

Opublikowano

Koleś się pyta jak wyjść do diaxa, a odpowiadają mu osoby, które najwyraźniej te lige znają  z YT/Twicha, beka xD

Podstawa to odpowiednie calle. Nieraz miałem sytuacje, w której przegrany team się odbijał od dna. Najczęściej jest to nieodpowiedni call na barona. Ostatnio miałem właśnie w teamie Alistara, który widać, ze ogarniał. Poprowadził nasz team do zwycięstwa właśnie przez dobre, wydawało by się, ze oczywiste, calle. Przykład? Inhib na midzie wzięty, 2 wieze na topie/bocie zostały. Bota miniony pushowały, Alistar powiedział abyśmy poszli wszyscy topem, by miniony na midzie i bocie odwaliły za nas robotę.

Na mida polecam pickować championy dobre i uzyteczne w teamfightach, skalujące się dobrze w mid/late game. Roam  z jakimś TP bardziej/ R TFa, Pantha - inaczej przeciwny midlaner moze to wykorzystać.  Jeśli chodzi o jungle, podstawą są mimo wszystko ganki. Nie próbuj brać gówien typu Lee, które są bezuzyteczne w późniejszych fazach gry. Gierki potrafią się przeciągać, nawet jeśli któryś team jest bardzo do przodu. Jeśli chodzi o picki pod afk jungle - nie są az takie złe, jeśli umiesz mimo wszystko pomóc komuś na linii.  Nie podaje tu champów - musisz znaleźć sobie takiego championa i nim nauczyć się grać.

Dzięki dynamic Q mozesz sobie w lobby sprawdzić kazdego sojusznika na lolkingu i ocenić jak gra, to tez pomaga, a w trakcie ładowania - przeciwników. Mozesz sobie wyrobić na szybko zdanie na ich temat i odpowiednio dopasować pod to swoją strategię.

Opublikowano

Koleś się pyta jak wyjść do diaxa, a odpowiadają mu osoby, które najwyraźniej te lige znają  z YT/Twicha, beka xD

Podstawa to odpowiednie calle. Nieraz miałem sytuacje, w której przegrany team się odbijał od dna. Najczęściej jest to nieodpowiedni call na barona. Ostatnio miałem właśnie w teamie Alistara, który widać, ze ogarniał. Poprowadził nasz team do zwycięstwa właśnie przez dobre, wydawało by się, ze oczywiste, calle. Przykład? Inhib na midzie wzięty, 2 wieze na topie/bocie zostały. Bota miniony pushowały, Alistar powiedział abyśmy poszli wszyscy topem, by miniony na midzie i bocie odwaliły za nas robotę.

Na mida polecam pickować championy dobre i uzyteczne w teamfightach, skalujące się dobrze w mid/late game. Roam  z jakimś TP bardziej/ R TFa, Pantha - inaczej przeciwny midlaner moze to wykorzystać.  Jeśli chodzi o jungle, podstawą są mimo wszystko ganki. Nie próbuj brać gówien typu Lee, które są bezuzyteczne w późniejszych fazach gry. Gierki potrafią się przeciągać, nawet jeśli któryś team jest bardzo do przodu. Jeśli chodzi o picki pod afk jungle - nie są az takie złe, jeśli umiesz mimo wszystko pomóc komuś na linii.  Nie podaje tu champów - musisz znaleźć sobie takiego championa i nim nauczyć się grać.

Dzięki dynamic Q mozesz sobie w lobby sprawdzić kazdego sojusznika na lolkingu i ocenić jak gra, to tez pomaga, a w trakcie ładowania - przeciwników. Mozesz sobie wyrobić na szybko zdanie na ich temat i odpowiednio dopasować pod to swoją strategię.

Nie potrafisz grac lee sinem i nazywasz go gownem? Ale.. czego mozna sie spodziewac po diamencie z serwera wikingow, ktory pewnie jest OTP 

Lee jest nadal niezastapiony pod pewnie team compy. Dobrze zagrany lee sin moze wygrac spokojnie TF w late. Ale sa po prostu lepsze picki do lasu obecnie.

teraz gry opieraja sie na snowballowaniu, a w tym lee sin jest bardzo dobry, picknij sobie championa na lategame, a taki leesin zgnoi cie na linii i zamknie ci gre, zanim ty kupisz swoje 2 core itemy

A jak alistar musi pokazywac palcem co masz robic, to nie wiem jak sie znalazles w takim elo, musisz byc OTP jakiegos gowno champa i c***a wiesz o tej grze

Sprawdzanie przeciwnikow w lobby to nastepna glupota. Zobaczysz, ze gosciu ma KDA 1.0 na Riven przy 100 grach i co zrobisz? Zdodgujesz czy nastawisz sie negatywnie przeciwko niemu?

Gra pantheonem na midzie na wyzszym elo wyglada tak - dostajesz po dupie na linii, gankowanie go to po prostu raj dla junglerow. Nie ma zasiegu na ulta z mida na bota, wiec musi missowac na linii, a ogarniety przeciwnik od razu da znac swojemu botowi,zeby sie cofneli i tyle z twojego roamu

Opublikowano

@Domilos Akurat to wszystko co wymieniłeś to czysta oczywistość dla mnie, jednak nie dla wszystkich. Ile razy potrafię ludziom tłumaczyć byśmy się zebrali robić presje na innej linii niż midzie gdzie ihbib jest już wzięty, albo nie robili teraz barona bo poleci throw, to oni i tka wiedza swoje. Wczorajsza sytuacja, zrobiliśmy ace, przeżył tylko Gragas od nas, enemy 40 sec do respa. Gragas dobił się do enemy nexusa, miał jeszcze 20 sekund i co zrobił? Zaczął tańczyć przy fontannie, 5 minut później przegraliśmy. Strategia u mnie jest na 1 miejscu a nie "all mid pls go more team fights" jednak raz na 10 gier się znajdą ludzie co będa współpracować. Co do Lee sina, jest to postać wygrasz szybko albo przegrasz. Jeśli ktoś tym nie gra na prawdę na poziomie to grę trzeba zamknąć w 25 minucie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...