Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja przez Odina jako aktualizacja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Note 4 N910C 5.1.1 here.

Na przełomie marca i kwietnia aktualizacja do Marshmallow'a. Niestety, OTA odpada, ponieważ mam roota. I mam takie pytanie, czy jeśli zainstaluję OS'a przez Odina, to dane zostaną? Dodam, że, ku mojemu zaskoczeniu, wgrywając ostatnio tą samą numerację systemu (bootloop...) danych nie utraciłem. Tak, jakby była to normalna aktualizacja.

MPC jak elektroda

Opublikowano

Na rzetelnych stronach jest napisane, że instalacja przez Odina kasuje pamięć. Mimo wszystko najlepiej zrobić kopię zapasową plików.

Opublikowano

Na rzetelnych stronach jest napisane, że instalacja przez Odina kasuje pamięć. Mimo wszystko najlepiej zrobić kopię zapasową plików.

Z własnych informacji Ci powiem, że po flashowaniu systemu przez ODINa w moim S3 zostały tylko dane na karcie SD. Więc można powiedzieć, że tak. 

Poza tym, po co chcesz instalować OSa przez ODINa? Jeśli nie jest oficjalny to nie ma najmniejszej potrzeby. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...