Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Symulatory ciężarówek - wasze opinie

dostoyewsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Są tu fani symulatorów "cięższych" czterech kółek?

Chciałbym powymieniać poglądy na tytuły, powymieniać się poradami itp :D

W symki ciężarówkowe grywam maniakalnie już dobrych kilku lat, ostatnio zajarałem się na premierę American Truck Simulator jako że zawsze chciałem zostać takim kierowcą przemierzającym amerykańską prierę w gigantycznym krążowniku szos :P

Graliście? Czekacie na DLC?

Budowniczy
Opublikowano

ATS jest według mnie lepszą grą od ETS'a, a to dlatego, że są większe miasta, lepsza grafika, nowe ciężarówki i przede wszystkim mapa Ameryki.

Największy minus to brak multiplayer'a, ale możliwe, że twórcy w przyszłości go dodadzą.

Opublikowano

Mogę polecić ETS 2 - dużo modów, ciekawa rozgrywka, mod multiplayer. Szczególnie dobra jest mapa Polski, ale do niej trzeba DLC Skandynawia i Going East.

Po ulepszeniu wszystkiego na max gra staje się monotonna, ma się wszystko, każdą ciężarówkę można bez problemu kupić i zarabianie kasy nawet już nie jest konieczne, bo kierowcy za nas wszystko robią. To taka wada.

Opublikowano

ATS jest według mnie lepszą grą od ETS'a, a to dlatego, że są większe miasta, lepsza grafika, nowe ciężarówki i przede wszystkim mapa Ameryki.

Największy minus to brak multiplayer'a, ale możliwe, że twórcy w przyszłości go dodadzą.

Masz rację - też tak myślę. American Truck Simulator mnie niesamowicie wciągnął, Realizm jest na wysokim poziomie, a te widoki za oknem :D Klimacik jest.

Opublikowano

O ile ja nie lubię symulatorów to polecam ci właśnie ETS2 jeżeli masz słabego kompa to zagraj w 1 część obie są dobre ale 2 jedynkę miażdży. Teraz planuję kupno American Truck Symulator bo podobno też dobry a mi samemu podoba się zabudowa Amerykańskich miast :D

49yxrs.png

Opublikowano

O ile ja nie lubię symulatorów to polecam ci właśnie ETS2 jeżeli masz słabego kompa to zagraj w 1 część obie są dobre ale 2 jedynkę miażdży. Teraz planuję kupno American Truck Symulator bo podobno też dobry a mi samemu podoba się zabudowa Amerykańskich miast :D

No i przyszłościowo jest - w American Truck Simulator będą wydawane później dodatki z kolejnymi Stanami <3 Wygląda na to, że gra dłuuugo się nie znudzi. 

Opublikowano

No i przyszłościowo jest - w American Truck Simulator będą wydawane później dodatki z kolejnymi Stanami <3 Wygląda na to, że gra dłuuugo się nie znudzi. 

No niby tak, tylko szkoda ze za każdy dodatek trzeba będzie dodatkowo zapłacić :/

49yxrs.png

Opublikowano

No niby tak, tylko szkoda ze za każdy dodatek trzeba będzie dodatkowo zapłacić :/

Pewnie niewiele. Sam ATS nie jest przesadnie drogi, a na pewno znajdą się chętni na kolejne stany. Ja czekam na Alaskę :D chcę zobaczyć, jak poradzili sobie z modelem jazdy po oblodzonym terenie. Patrząc na to, co jest, na pewno się nie zawiodę :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie żaden ETS czy ATS, nie odda klimatu jaki jest w 18 wheels of Steel. Godziny przegrane. :))

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Jak dla mnie żaden ETS czy ATS, nie odda klimatu jaki jest w 18 wheels of Steel. Godziny przegrane. :))

Swego czasu grałem w to sporo :) Jak dla mnie moc klimatu w 18 WoS porównywalna z ATS, ale jak kto woli. Mnie American Truck Simulator rajcuje głównie z powodu amerykańskiego klimaciku właśnie :)

Opublikowano

Masz rację - też tak myślę. American Truck Simulator mnie niesamowicie wciągnął, Realizm jest na wysokim poziomie, a te widoki za oknem :D Klimacik jest.

Przyłączam się do opinii. Nie oczekiwałem wiele po American Truck Simulator, ale gra mnie pozytywnie zaskoczyła. Głównie ze względu na grafikę i realizm.

Opublikowano

Przyłączam się do opinii. Nie oczekiwałem wiele po American Truck Simulator, ale gra mnie pozytywnie zaskoczyła. Głównie ze względu na grafikę i realizm.

A wiesz może, kiedy wychodzą nowe DLC? Newada i Kalifornia już objechana, czas na coś nowego w ATS :)

Opublikowano

A wiesz może, kiedy wychodzą nowe DLC? Newada i Kalifornia już objechana, czas na coś nowego w ATS :)

SCS nigdy nie podaje konkretnej daty wydania DLC. Ostatnio gdy pokazywali screeny z DLC Arizona napisali, że czeka ich jeszcze kilka miesięcy pracy.

"Żeby zwyciężyło zło wystarczy obojętność dobrych ludzi..."

Opublikowano

SCS nigdy nie podaje konkretnej daty wydania DLC. Ostatnio gdy pokazywali screeny z DLC Arizona napisali, że czeka ich jeszcze kilka miesięcy pracy.

Acha, czyli następna Arizona :) Dobrze wiedzieć. Chociaż ja bym to wolał jakieś bardziej hardkorowe klimaty, typu Montana czy Alaska ;l)

Opublikowano

Hm. Arizona fajnie, ale w American Truck Symulatorze chciałbym zobaczyć jakieś stany z północnej granicy. Najlepiej tam gdzie są wielkie jeziora (niedaleko Chicago, nie pamiętam stanu).

Opublikowano

Pewnie z czasem pojawią się wszystkie stany, ale logiczne, że skoro zaczęli od zachodniego wybrzeża, to teraz nie będą robić terenów północnych.
PS. Jest już modyfikacja dodająca jakieś tam tereny Alaski.

Opublikowano

Pewnie z czasem pojawią się wszystkie stany, ale logiczne, że skoro zaczęli od zachodniego wybrzeża, to teraz nie będą robić terenów północnych.

O, super - masz może link do tego? Zimowy ATS - tego mi trzeba :D

Opublikowano

http://atsmods.lt/usa-offroad-alaska-map-v1-2-v1-1-1-x-by-246-studios/#more-4937

Opublikowano

Dokładnie, popieram kolegę. Sam zaczynałem od tej gry. :P

Opublikowano

http://atsmods.lt/usa-offroad-alaska-map-v1-2-v1-1-1-x-by-246-studios/#more-4937

Serdeczne dzięki :) ciekawe, czy wobec tego że jest ten mod, twórcy ATS zrobią dodatek z ALaską

Opublikowano

Adorno moim zdaniem tak, bo to nieoficjalny mod jest a American Truck Simulator ma mieć oficjalne DLC raz na jakiś czas wydawane.

Niemniej nie zaszkodzi przestestować :)

Opublikowano

Podczas wywiadu jeden z twórców gry mówił o tym, że chcą zrobić USA, a później Kanadę i Meksyk. Plany całkiem fajne, ale na ile im się to uda to nie wiem, bo nie spodziewam się zbyt częstych wydań DLC mapowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...