Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ahri czy Lux?

Malia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie! 

Mam ponad 4k ir i mam ten dylemat czy kupić Ahri czy Lux? Planuję również do owej kupionej postaci kupić w najbliższym czasie skina.

Lux grałam kilkakrotnie i lubię ją, a w marcu jeden z jej skinów jest na wyprzedaży, lecz z drugiej strony mam Ahri która też jest mocna.

Cenię każdą opinię! 

nE6BLlT.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że Lux jest bardziej pasywna dzięki większemu rangowi i swojemu W. Zależy od tego jak grasz, ja bym kupił Lux, bo jest tańsza i zbierał na Ahri grając nią :P

Opublikowano

Ciężki wybór bo obie są obecnie silne.Jeżeli lubisz agresywną grę kup ahri ale pamiętaj, że teraz jej charm nie przerywa dashy.Lux jest bardziej pasywną postacią ale ma bardzo duże obrażenia,małe cdr i w mid/late możesz ściągać ludzi na combo.Osobiście wybrałbym na Twoim miejscu lux.

Opublikowano

Lux:
 unieruchamia dwóch przeciwników z "Q" + dmg
 chroni przed obrażeniami "W" siebie oraz sojuszników
 spowalnia + dmg "E"
 dobry dmg i długość ulti
 escape

ładny skin - ten najnowszy, trochę strasznie różowy ;p
 jest papierowa, więc lepiej prosperować nią na dystans

Opublikowano

Lux według mnie lepsza. Może nie jest mega mocna na linii w early, ale w późniejszej fazie gry sprawdza się bardzo dobrze dzięki zasiegowi, mocnemu aoe. Idzie nią kerowac gierki.

Opublikowano

Dopasuj się do swojego stylu grania. Jeśli grasz agresywnie, roam'ing w early game'ie to bierz Ahri. Jeśli wolisz zagrać pasywnie, lepiej Ci idzie faza tf niż laning to bierz Lux.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...