Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z instalacją Smite

charlie120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko ;> Jako że postanowiłem powrócić do smita. Przydałoby się go zainstalować. Pod koniec instalacji wywala mi błąd : Failed to start the Hi-Rez Studios Authenticate and Update Service. Miał ktoś już taki problem lub wie jak go rozwiązać ? Antywirusa jbc to nie mam ;d

Za wszelką pomoc dziękuje.

IDcncno.png

Opublikowano
Najpiew otwórz menadżer zadań. Przejdź do Usługi. Sprawdź czy Authentication/Uwierzytelnianie jest zablokowane. Jeśli tak, to odblokuj/włącz usługę. Sprawdź czy działa.

Jeśli nie pomoże, to odinstaluj Hi-Rez/Smite/wszystko powiązane.

1. Odpalasz wiersz poleceń jako administrator.

2. Wklejasz: DISM /online /disable-feature /FeatureName:NetFx3 - zablokuje to .NET. Czekaj na powiadomienie "Operacja zakończona pomyślenie/sukcesem".

3. Odpalasz instalator. Po zainstalowaniu Hi-Rez odpali się instalator Smite, ale będzie stać na "Waiting to download".

4. Wyłącz instalke. W wierszu poleceń trzeba teraz odblokować .NET, ponieważ Smite tego wymaga.

5. DISM /online /enable-feature /FeatureName:NetFx3 - Czekaj na powiadomienie "Operacja zakończona pomyślenie/sukcesem".

6. Odpal instalator Smite.

Gra powinna działać. Jeśli się nie udało, to znaczy, że Smite nie jest Ci pisany.

Opublikowano

Najpiew otwórz menadżer zadań. Przejdź do Usługi. Sprawdź czy Authentication/Uwierzytelnianie jest zablokowane. Jeśli tak, to odblokuj/włącz usługę. Sprawdź czy działa.
Jeśli nie pomoże, to odinstaluj Hi-Rez/Smite/wszystko powiązane.

1. Odpalasz wiersz poleceń jako administrator.

2. Wklejasz: DISM /online /disable-feature /FeatureName:NetFx3 - zablokuje to .NET. Czekaj na powiadomienie "Operacja zakończona pomyślenie/sukcesem".

3. Odpalasz instalator. Po zainstalowaniu Hi-Rez odpali się instalator Smite, ale będzie stać na "Waiting to download".

4. Wyłącz instalke. W wierszu poleceń trzeba teraz odblokować .NET, ponieważ Smite tego wymaga.

5. DISM /online /enable-feature /FeatureName:NetFx3 - Czekaj na powiadomienie "Operacja zakończona pomyślenie/sukcesem".

6. Odpal instalator Smite.

Gra powinna działać. Jeśli się nie udało, to znaczy, że Smite nie jest Ci pisany.

Authentication/Uwierzytelnianie - nie mam takiej usługi ;d

Drugi sposób też nie pomógł ;/

IDcncno.png

Opublikowano

Co do usług. Otwórz Start i w polu wyszukiwania wpisz "services.msc" Tam poszukaj jeszcze raz.

Hmmm. Spróbuj przeinstalować grę, ale w innej lokalizacji niż domyślna.

Potem wejdź w Binaries > Redist > InstallHirezService.exe

Przeinstalowujesz HiReza. Sprawdzasz w services.msc Authentication. Jeśli jest to restart, albo włącz/odblokuj.

Opublikowano

Co do usług. Otwórz Start i w polu wyszukiwania wpisz "services.msc" Tam poszukaj jeszcze raz.

Hmmm. Spróbuj przeinstalować grę, ale w innej lokalizacji niż domyślna.

Potem wejdź w Binaries > Redist > InstallHirezService.exe

Przeinstalowujesz HiReza. Sprawdzasz w services.msc Authentication. Jeśli jest to restart, albo włącz/odblokuj.

Co do tego installhirezservice.exe to nie da rady bo nie da się zainstalować smita ;/ Sprawdzałem przed chwilą przez steama to gra się pobrała lecz błąd nadal występuje ;/ Gdy chce uruchomić usługę Hi rez to wywala mi : Usługa Hi-Rez Studios Authenticate and Update Service na Komputer lokalny uruchomiła się, a następnie zatrzymała. Niektóre usługi zatrzymują się automatycznie, jeśli nie są używane przez inne usługi lub programy.

IDcncno.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...