Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Informatyka] Prezentacja w Wordpadzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc, mam pytanie i zarazem prośbę pomógłby mi ktoś z zadaniem z informatyki który polega na zrobieniu prezentacji w wordpadzie, strona główna, spis streści, po kliknięciu w spis np. str 4 od razu nas do niej przenosi, jest 12 stron na każdej z stron są osobno te rzeczy w nawiasie poniżej, ja prosiłbym tylko o zrobienie/pomoc w zrobieniu tej strony tytułowej,12 stron + spis tresci, główna i jeszcze taka sprawa, zazwyczaj przy spisach treści są takie kropki w sensie ze jest kropka po lewej stronie napisane np. chemia jądrowa kroki... i nr strony.

z chemia sobie poradze, bo to bd zdawal na maturze takze luzik ale te rzeczy zwiazne z infą to przydała by sie pomoc :/ pomoze ktos?

(pierwiastki-rozdzial,pod rodzialy : metale:,aktywne,bierne,szlachetne,niemetale,gazowe,stale,ciekle,zwiazki chemiczne,wodorki,metali,niemetali,tlenki,zasadowe,kwasowe,amfoteryczne,wodorotlenki,mocne,slabe,kwasy,tlenowe,mocne,slabe,beztlenowe,mocne,słąbe,sole,tlenowe,beztlenowe.

Opublikowano

Masz to zrobić w WordPad? W WordPad dodawanie linków jest jakieś spierdolone. Nie wiem, może ja nie umiem :v

Ściągnij sobię http://www.kingsoftstore.com/kingsoft-office-freeware.html.

Robisz puste dokumenty, każdy z odpowiednią nazwą. Odpalasz program. Wpisujesz np. "Spis treści". Zaznaczasz tekst, klikasz prawym i wybierasz hiperłącze/hyperlink. Klikasz Existing file.../Istniejący plik... i szukasz wcześniej utworzonego dokumentu o odpowiedniej nazwie. Po zaakceptowaniu stworzyłeś odnośnik do spisu treści :D Na tej samej zasadzie wykonujesz wszystkie inne potrzebne odnośniki. 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...