Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze złym zapisem gry w pluginie AuthMe na serwerze.

WxTPV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zauważyłem że na moim serwerze jest problem z logowaniem, może nie z logowaniem ale z zapisem lokacji przed wyjściem z gry gracza.

A więc dajmy na to że zakopie się w ziemi, wyjdę, wejdę i zamiast pojawic sie w tym otworku 1na bok 2 do góry to pojawiam sie jedną lub dwie czy trzy kratki dalej i w ten sposób umieram w ścianie,  Gracz (NICK) die in the wall <> czy coś takiego...

Przez to mi sie strasznie gracze skarżą ...

Winą oblewam EssentialsSpawn :3 a config wygląda tak:

# Set this to lowest, if you want Multiverse to handle the respawning
# Set this to high, if you want EssentialsSpawn to handle the respawning
# Set this to highest, if you want to force EssentialsSpawn to handle the respawning
respawn-listener-priority: lowest - pojawiam się 2 kratki dalej niz powinienem
                                        high - pojawiam sie 3 kratki dalej niz powinienem
                                        highest - Pojawiam sie 1 kratke dalej niz powinienem

Więc jaką opcje wybrać skoro żadna nie jest dobra ??
PS: Nie ustawie ze zawsze po zalogowaniu tepa na spawn, bo ma byc w ten sposob ze zostajemy tam gdzie sie wylogowalismy ;/
Tak używam Multiverse ;)

Proszę o pomoc ;/

Czy ustawienie na respawn-listener-priority: normal 

Będzie prawidłowe ??

Opublikowano

Teraz jest tak że po każdym restarcie czy reloadzie serwera wszyscy nawet ja Wlasciciel pojawiam sie w skale, przez co gracze giną bo nie mogą sie odkopać na cuboidzie ( Jest to miejsce okolo 30 kratek od spawna. Wszyscy sie tam pojawiaja i giną, dopóki tego nie naprawię nie mam co startować serwera :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...