Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

matura

Gość 016critic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema od jakiegoś czasu myślę żeby zdać mature za rok co niezbyt mi to pasuje ale że większość osób myśli że jestem debilem (choć sam się za takiego nie uważam ponieważ w tym technikum będąc 4 lata zdałem zawodowe i nauczyłem się jeszcze jednego zawodu xD).

Co trzeba zrobić żeby zdawać mature? jakaś szkołe? czy jakiś kurs przygotowujący? 

od września chciałem iść do policealnej na 2 lata  ( chyba tylko w soboty i niedziele) więc całe 5 dni bede wolny teoretycznie

Opublikowano

Żeby zdać maturę musisz... Iść i zdać maturę. Po prostu powiedz w sekretariacie swojej szkoły, że chcesz zdawać za rok a oni poinformują Cię, kiedy przyjść żeby wpisać się na listę. Żadnych kursów nie trzeba. Po prostu przychodzisz i zdajesz w wyznaczonym terminie. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Żeby zdać maturę musisz... Iść i zdać maturę. Po prostu powiedz w sekretariacie swojej szkoły, że chcesz zdawać za rok a oni poinformują Cię, kiedy przyjść żeby wpisać się na listę. Żadnych kursów nie trzeba. Po prostu przychodzisz i zdajesz w wyznaczonym terminie. 

O to fajnie, a mogę w innej szkole zdawać tą maturę czy tylko w tej do której chodziłem?

Opublikowano

Czemu nie chcesz od razu zdawać? Matura to banał nawet jak się nie przykładałeś do nauki. A z wielu przypadków wiem że odkładanie tego to marny pomysł bo albo pozapominasz wielu rzeczy albo po prostu już Ci się nie będzie chciało. Ale tak jak kolega wyżej napisał masz chyba 5 lat na napisanie. A w jakiej szkole to nie mam pojęcia.

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Czemu nie chcesz od razu zdawać? Matura to banał nawet jak się nie przykładałeś do nauki. A z wielu przypadków wiem że odkładanie tego to marny pomysł bo albo pozapominasz wielu rzeczy albo po prostu już Ci się nie będzie chciało. Ale tak jak kolega wyżej napisał masz chyba 5 lat na napisanie. A w jakiej szkole to nie mam pojęcia.

Matura banał? Ciekawe z czego, bo na pewno nie z fizyki. Mi nawet karta wzorów na próbnej nie pomogła. 

Opublikowano

Matura banał? Ciekawe z czego, bo na pewno nie z fizyki. Mi nawet karta wzorów na próbnej nie pomogła. 

Pewnie mowa o podstawie, bo podstawa to banal.

@TestimoBarça zalezy. Ja pisalem 3 lata temu. Zamiast sie uczyc, to z kolega pilismy i jaralismy. Podstawe na 90%+ wykrecilem. Moze teraz trudniej.

Opublikowano

Jeżeli olałeś 3/4 lata nauki, to tablica matematyczna/fizyczna nic nie da.

Opublikowano

Skoro już przy temacie matury... Zdawał ktoś rozszerzoną matematykę? Trudna jest?

Sprawdź arkusze z zeszłych lat, bo poziom trudności to mocno subiektywna cecha.

Opublikowano

Jeżeli olałeś 3/4 lata nauki, to tablica matematyczna/fizyczna nic nie da.

Owszem, nie uczyłem się z dnia nadzień, ale nauki też nie olewałem. 

Opublikowano

Matura nie taka straszna. Zdawałem rok temu i to z całkiem niezłymi wynikami. Matematyki uczyłem się w domu tak z 30 minut dziennie i zrobiłem 88 % z podstawy. Z angielskiego się nie uczyłem i miałem 97% z podstawy i 82 rozszerzenie. Polski.... nie przeczytałem ani jednej lektury i 70 % miałem. Wszyscy straszą maturą, zwłaszcza że matematyka jest piekielnie trudna... gówno prawda. Już dawno zauważyłem że tak mówią obiboki, które nie wiedzą nawet ile to 2+2*2.

Opublikowano

Znowuż dużo nie trzeba żeby zdać maturę, a podejść zawsze możesz. ;)

Do podstawy wystarczy tylko logiczne myślenie :v

@Sinlay

Pisałem matmę rozszerzoną z rozbiegu. Udało mi się uzyskać 4%. Niektórych zadań nie byłem nawet w stanie jakkolwiek zrozumieć.

Opublikowano

Można zdać maturę w innej szkole niż w tej do której uczęszczałeś. Powiedz dyrektorowi o sprawie i on powinien wszystko sam załatwić (tak przynajmniej koleżance poleciło OKE).

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...