Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]usuwanie postów przed refreshem.

Gość happi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo, pojawia się coraz więcej postów przed refreshem więc proponuje dawanie warnów + usuwanie tego posta.

chodzi mi bardziej o to, że jest sobie temat "kinga duda rozszerz uda" i użytkownik "andrzej duda" refreshuje temat np. 8h przed 24h 

moderatorzy dają im warny za ten post ale ja bym dodał wzmianke, że takie posty będą usuwane bo jeśli ktoś tak refreshuje to znaczy że mu zależy

i można robić im tak troche na złość i usuwać te posty bo to jest troche nie fair, np. ja refreshuje temat (w dziale pomocy przy serwerze mc) dosyć systematycznie co 2-3 dni bo tak jest w regulaminie,

a gdy wchodze w inne tematy to tylko posty codziennie nowe lub nawet co kilka h, a moderatorzy nic z tego nie robią

Opublikowano

a gdy wchodze w inne tematy to tylko posty codziennie nowe lub nawet co kilka h, a moderatorzy nic z tego nie robią

Wystarczy wysłać raport i moderatorzy zrobią porządek z tym. Raczej nie ma sensu ukrywania postów, zbyt dużo zamieszania potem to może zrobić - ''Gdzie mój post?''. Zresztą dostają za to odpowiednie kary. ;)

Opublikowano

@Lord Assasin

Wystarczy wysłać raport i moderatorzy zrobią porządek z tym. Raczej nie ma sensu ukrywania postów, zbyt dużo zamieszania potem to może zrobić - ''Gdzie mój post?''. Zresztą dostają za to odpowiednie kary. ;)

chodziło mi o to że dajesz/dajecie tylko warny i nic więcej

----

Raczej nie ma sensu ukrywania postów, zbyt dużo zamieszania potem to może zrobić - ''Gdzie mój post?''. Zresztą dostają za to odpowiednie kary. ;)

|

V

usuwać te posty bo to jest troche nie fair, np. ja refreshuje temat (w dziale pomocy przy serwerze mc) dosyć systematycznie co 2-3 dni bo tak jest w regulaminie,

Opublikowano

Jeśli pomimo kilkukrotnego nadania warna za przedwczesny refresh/doublepost ostrzeżenie nie pomaga, to moderator może nadać tymczasową blokadę na posty. Nie ma sensu usuwać, skoro już dostał %, to szkoda się kłócić, niech zostanie tak jak jest. Jestem na nie.

Opublikowano

Nie lepiej zrobić tak, żeby po wpisaniu tego @ref czy refresh, po prostu nie naliczało posta tylko w poprzednim o tej samej treści zaktualizowała się godzina?

Istnieją też rozszerzenia do IPB, które pozwalają podbijać takie tematy bez zbędnego spamienia.

Sorry Moderatorzy, warny za refy są już nudne.

Arcymistrz
Opublikowano

Nie lepiej zrobić tak, żeby po wpisaniu tego @ref czy refresh, po prostu nie naliczało posta tylko w poprzednim o tej samej treści zaktualizowała się godzina?

Istnieją też rozszerzenia do IPB, które pozwalają podbijać takie tematy bez zbędnego spamienia.

Sorry Moderatorzy, warny za refy są już nudne.

I te rozszerzenia były, ale nie zdały testu. 

Niestety, ale na daną chwilę nie jest możliwe zrealizowanie Twojej sugestii. Usuwanie postów mogłoby powodować za dużo problemów związanych z wiarygodnością, użytkownicy zaczęliby domagać się cały czas dowodu dobrze wiedząc o tym, co zrobili - wymagałoby to dodatkowej interwencji, która nie ma sensu. Jeśli moderator, pomimo zgłoszenia, nie wykonuje go lub ignoruje z jakiegoś nieuzasadnionego powodu treść raportu, to administracja i tak o tym się dowie. Wystarczy wysłać zgłoszenie i czekać - najczęściej rozpatrzenie go (w godzinach popołudniowych) to kwestia kilku minut. Zawsze można zgłosić brak nadanego ostrzeżenia, pomimo złamanego regulaminu, w wiadomości prywatnej do moderatora/ów działu lub kogoś z administracji. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...