Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie wykrywa ani słuchawek ani głosników

Gutekfly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym prosić o mała pomoc, kupiłem kilka dni temu komputer na początku miałem problem z kartą sieciową i sterownikami do niej, ale pobrałem je i wszystko jest okej.

Teraz natomiast pojawił się problem z kartą dźwiękową, może to nie jest jej wina, może po prostu nie ma jakiś sterowników, ale ja w komputerach akurat jestem zielony i nie wiem co może być problemem i czym to może być spowodowane. Mianowicie podpinam głośniki czy słuchawki i nic nie słychać ani tutaj ani tutaj, mam wejście z tyłu i przodu komputera. Wchodzę w panel sterowania > dźwięk ( i tutaj wyświetlają mi się słuchawki i głośniki, ale pisze "nie podłączone" i tutaj i tutaj mimo, że są podłączone, próbowałem ściągać jakieś sterowniki i inne rzeczy ale nic się nie poprawiła tyle, że wcześniej nie pokazywało mi słuchawek, a teraz pokazuje, lecz nadal piszę że sprzęt nie jest podłączony. Co może być tego powodem? Piszcie co wiecie, co potrzebujecie jakie informacji a ja spróbuję wam wszystkie informacje podać, bardzo mi to jest potrzebne by kontaktować się miedzy innymi ze znajomymi.

Z góry dziękuje czekam na konkretne wypowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...