Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wysoki ping w grach po aktualizacji do Windows 10

Lisowsky✌

Pytanie

Opublikowano

Witajcie forumowicze!

Mam pewien problem, otóż po aktualizacji do Windowsa 10 (wcześniej miałem 8.1) mam bardzo wysoki ping w grach internetowych typu LoL, CS, nie jest to spowodowane żadną aktualizacją Windowsa lub aktualizacją czegokolwiek. Strony oraz prędkość pobierania w normie. Ping w CSie to ok. 100-150, a w LoLu 100-4000... Komputer skanowałem i czyściłem na wszystkie sposoby. Co z tym zrobić? Dodam, że po zresetowaniu routera ping czasem wraca do normy i idzie pograć, jednak na laptopie, na którym mam Windowsa 8.1 mogę grać bez problemów korzystając z tego samego routera.

Liczę na pomoc. ;)

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź sterownik od karty sieciowej.

No właśnie mam pewien problem odnośnie tego. Otóż komputerem, na którym mam problem jest HP Pavilion 500 z procesorem i5-4460 i nie umiem nigdzie znaleźć informacji odnośnie płyty głównej oraz zintegrowanej karty sieciowej... (nie ja kupowałem komputer) Wiecie może skąd wziąć te informacje?

Opublikowano

Support, ciężko było wejść i zarejestrować komputer ?

Tam są sterowniki

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No właśnie mam pewien problem odnośnie tego. Otóż komputerem, na którym mam problem jest HP Pavilion 500 z procesorem i5-4460 i nie umiem nigdzie znaleźć informacji odnośnie płyty głównej oraz zintegrowanej karty sieciowej... (nie ja kupowałem komputer) Wiecie może skąd wziąć te informacje?

Możesz skorzystać z programu Driver Booster który sam odnajdzie najnowsze sterowniki i je zainstaluje :)

Support, ciężko było wejść i zarejestrować komputer ?

Tam są sterowniki

Sprawdź sterownik od karty sieciowej.

Niestety, problem dalej występuje. Sterowniki najnowsze, zbędne procesy pozamykane, program do zmniejszania pingu w grze zainstalowany. :/ Co robić?
Opublikowano

Możesz skorzystać z programu Driver Booster który sam odnajdzie najnowsze sterowniki i je zainstaluje :)

Okey, dzięki za pomoc, zaktualizowałem sterowniki i na razie jest okey, jednak na wszelki wypadek proszę o nie zamykanie tematu przez 1-2 dni. Łapcie like.

Opublikowano

RAsfepN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...