Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry internet duże pingi w grach

boss131

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dobry internet ale jak chce grać w lola albo csa to 300-400 pingu mam od razu mówię że mam modem Wi-Fi i antene Wi-Fi która przedłuża zasięg.

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Opublikowano

Czyli nie masz dobrego internetu bo nawet nie wiemy jaki masz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To masz najsłabsze z możliwych łacz internetowych, dobry internet zaczyna się od 2-3 krotne szybszego łącza.

Zainwestuj w antenę kierunkową z 100-200 zł , 15-17 dB powinna poprawić sygnał. 

Opublikowano

Nwm czemu ale jak coś pobieram to dochodzi do 900kb/s a nawet 1.2mb/s

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Opublikowano

Pobieranie nie ma nic wspólnego z łączem a już tym bardziej z pingiem. Ale skoro znasz się lepiej nie kupuj anteny, przecież masz szybki internet według twoich zapewnień.

Opublikowano

Pobieranie nie ma nic wspólnego z łączem a już tym bardziej z pingiem. Ale skoro znasz się lepiej nie kupuj anteny, przecież masz szybki internet według twoich zapewnień.

Antene kierunkową mam 15db jak teraz na opakowanie patrze.Czy może to być spowodowane że to wejście do Wi-Fi jest trochę przyrdzewiałe i osłabia zasięg wysyłany przez kabel do laptopa ?

@Edit:dziś trochę tę rdzę WD zmyłem i 100-170 pingu jest teraz. Ale to i tak komfortowa gra nie jest 150 pingu to dość sporę lagi a w CS:GO nie mogę sobie na takie coś pozwolić.Czy ten trik z puszką działa ? 

Opublikowano

podłącz kablem laptop do routera i sprawdź to się dowiesz czy to karta wifi winna w laptopie

Opublikowano

podłącz kablem laptop do routera i sprawdź to się dowiesz czy to karta wifi winna w laptopie

Nie mam routera ...internet jest miejski każdy może z niego korzystać to nowe wi fi nie łapało tego miejskiego neta nwm czemu to stare założyłem a ja mam takie coś o:Antena TP-Link coś tam 8dB bo źle patrzałem 

Opublikowano

Tylko ty korzystasz z internetu, czy w twoim domu są też inni jego użytkownicy? Sygnał WiFi rozdziela się na urządzenia aktualnie z niego korzystające, więc jak możliwie ograniczysz ich działanie to i ping będzie dobry.

Nie będziesz miał dobrego internetu jak łapiesz WiFi ze źródła, z którego jednocześnie korzysta dużo osób. Jedyne wyjście to przesiadka na router.

rLIi2GI.gif

"Wszyscy jesteśmy wariatami, tylko nie wszyscy jesteśmy zdiagnozowani"

Opublikowano

Nie mam routera ...internet jest miejski każdy może z niego korzystać to nowe wi fi nie łapało tego miejskiego neta nwm czemu to stare założyłem a ja mam takie coś o:Antena TP-Link coś tam 8dB bo źle patrzałem 

Z tego wynika że nie mas żadnego swojego łącza internetowego tylko publiczne, nie masz też szybkiego internetu.

Wszystko działa jak ma działać tego typu łącze nie jest dostosowane do gier więc i problemu z łączem nie ma żadnego. 

Opublikowano

Z tego wynika że nie mas żadnego swojego łącza internetowego tylko publiczne, nie masz też szybkiego internetu.

Wszystko działa jak ma działać tego typu łącze nie jest dostosowane do gier więc i problemu z łączem nie ma żadnego. 

Tylko że przedtem na tej nowej Wi-fi nie było takiego pingu ale od kiedy ta nowa nie łapie to starą przełożyłem i wtedy dopiero ten problem nastał. Dziękuję do widzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...