Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam nagłe spadki FPS

VeniK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczyna mnie to już strasznie denerwować... mam najniższe ustawienia itp, gra działa OK, jedyny problem to taki, że co kilka sekund mam nagłe spadki fpsów tak, że mi ekran freezuje na jakąś sekundę... Zazwyczaj dzieje się to jak mam nacisnąć np. LPM żeby wystrzelić ze snajpy. Wtedy zawsze to przeciwnik mnie zabije, bo mi się ekran zacina kompletnie. Mam laptopa, procek chodzi po 2.2ghz moze, 4gb ramu nvidia gt740m. Mam miejsce na dysku na którym mam zainstalowane CA, odinstalowywałem niepotrzebne programy, czyściłem ccleanerem, wirusów nie mam, jakieś pomysły jak to naprawić?

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

to raczej są lagi combata,każdy to ma,ja mam wszystko ok a się grać nie da bo zacina,nie gram miesiąc i na razie szkoda odpalać

fortnite-epic-games-development-news-banner.jpg

Opublikowano

Średnio mi się chce w to wierzyć jakoś, chyba, że tylko mi zdarza się to aż tak często...

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

nwm,szczerze mówiąc mam dość tej gry i jakby mi ktoś dał połowę tej kasy co wpakowałem w to konto to bym je sprzedał :P

Opublikowano

Dlatego ja przez tyle lat ani złotówki na żadną grę nie wydałem i jestem z siebie dumny :) A gram w dużo gierek i to często. CA gra fajna, ale nie widzę jej przyszłości niestety. Skoro przez tyle lat nic nie potrafią w niej naprawić porządnie :/ Szkoda, dobry potencjał się marnuje, aczkolwiek CA zarabia dużo na swoich wiernych graczach :) No nic, jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły to proszę, piszcie.

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

Musialbys kupic karte graficzna 2GB zeby cos ci kolwiek nie lagowalo.

Mi to pomoglo w sumie i jakos mam ponad z 200 FPS.

a jak sprawdzasz fps? :D

Opublikowano

A sterowniki do karty graficznej zainstalowane najnowsze?

Opublikowano

Laptop ? No to wszystko jasne będziesz miał spadki fpsów zawsze ale jest prosty patent aby tego nie było.
U mnie wystarczyło podłączyć zasilanie do laptopa oraz wyłączyć przeglądarkę (jeśli masz włączoną) . To działa, u mnie w 90 % zniknęły lagi :)

PS: Niektórzy mogą uważać to za dziwne ale jeśli korzystasz z ts3 to spodziewaj się czasami przycięć gry gdy strzelasz najczęściej SMG . Taka uroda laptopów :D Ja cały czas gram na lapku i czas spędzony przy nim wyjaśnił wszystkie problemy ;)

Opublikowano

Zasilanie ja mam podłączone cały czas, bez niego w painta nie pograsz. Pewnie procek za słaby...

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...