Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terraria 1.3.0.8 Dziwny spadek FPS

bosmen5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opcje graficzne, multicore lighting na off.

Dałem na off i dalej jest to samo :/ 

nic nie uległo zmianie 

Ale dodam też informacje, 

jak gram na ekranie 1024x768 to przez dłuższy czas mam 60 fps ale i tak po jakims czasie schodzi do 45

jak gram na 1360x768 to przez jakieś 20/30 sek jest normalnie, zaraz 45 fps-ów i po 1 minucie znowu będzie 60 ale cykl się powtarza co jakiś czas...

i nie wiem czym może to byc spowodowane i Windows-a aktualizowałem dzisiaj, (około 157 aktualizacji i też nic nie dało)

Opublikowano

odświeżam + dodam że jak zmienie rozdzielczość z 1360x768 na 1024x768 i spowrotem na tamtą (gram w okienku) to fps-y się stabilizują, jednak że nie wiem czy mam się martwić bo ktoś napisał że to może być wina zasilacza, jeżeli tak to ja nie wiem :/
wydaje mi się że mam OK sasilacz

link do zasilacza
http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-vero-m1-600w-80plus-spc117-720234/

Opublikowano

Zasilacz? Na pewno nie.

Ja to bym usunął Frameworka i zainstalował inną wersję, bo to nie wygląda na winę sprzętu, tylko właśnie oprogramowania, a wadliwe instalacje .NET zdarzają się zbyt często. Gdyby było coś z kartą graficzną, to byś zauważył w innych grach.

Opublikowano

Zainstalowałem 4.5 potem 4.5 a zanim zainstalowałem te miałem 4.5.2 albo 4.5.8 (nie pamięta)nie pomogło nic, po jakimś czasie zamula mi całą gre, ale dziwne że tylko ją
nie mam pojęcia co zmusza komputer do władowania 100% mocy w CPU0 :/

Opublikowano

Możesz łatwo sprawdzić w menadżerze który proces tyle zużywa, ale nic nam nie powie jeśli wskaże na Terrarię

Opublikowano

Problem już odkryłem, miałem w Grze włączoną jedną opcje co wywalało mi 100% użycia CPU ale po wyłączeniu jej wszystko działa jak należy :)

Jak coś temat zamknięty :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...