Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Aatrox, Jhin

SirSligo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !
Właśnie uzbierałem 6300 IP. Aktualnie znajduje się w B1 i poszukuje czegoś na jungle, by móc w końcu z tego za przeproszeniem gówna wyjść. Zastanawiam się nad kupnem Jhina bądź Aatroxa. Który z tych championów będzie lepszy na obecny stan w brązie? Czy polecacie jakieś inne picki? Mam xina,jax'a, lee sina, Volibear'a,Kindred, shyvane do jungli. Tymi pickami gram aktualnie, lecz mi się już znudziły. Potrzebuje championa co by miał dobre i efektywne ganki. :)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Polecam Aatroxa. Dobry champ, który całkiem radzi sobie z czyszczeniem dżungli. Całkiem dobre ganki i w razie problemów jest jak uciec.

Jhin ma łatwo z sprzątnięciem dżungli. Dobre ganki. Ale jak przeciwny dżungler wyczuje twoją pozycję może łatwo cię zabić. Brak jakiegokolwiek mechanizmu ucieczki.

Opublikowano

Może elise ? dobre ganki i clear jungli, jeśli trafisz kokonem jestem pewien, że na 99% zabijesz enemy ;] A z tych 2 powyżej to na pewno Aatroxa bierz.

Opublikowano

Może elise ? dobre ganki i clear jungli, jeśli trafisz kokonem jestem pewien, że na 99% zabijesz enemy ;] A z tych 2 powyżej to na pewno Aatroxa bierz.

Nie jestem przekonany co do Elise, z powodu tego, że ma dziwny ( moim zdaniem ) mechanizm, ale również rozważę taką propozycje :)

Czekam na dalsze sugestie :)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Shaco jest bardzo dobrym junglerem ponieważ możesz sprawić żeby jungler z przeciwnego teamu (o ile to bronz) poszedł AFK. Żeby tak się stało musisz przede wszystkim opanować jego jungle zabierając mu ją. Najlepszym pomysłem jest zwardowanie jungli w takich miejscach jak red i blue gdy zobaczysz na mapie że jest na przykład przy blue to idziesz tam stawiasz pudełko w krzakach i czekasz aż blue będzie miało tyle HP żeby można było je ze'smite'ować i następnie próbujesz zabić junglera. Dobrym pomysłem jest zaczęcie od reda i pójście w krzaki przy blue (Q użyj jak będziesz za ścianą i wejdź od razu w krzaki) i zrobienie tak samo jak opisałem w poprzednim zdaniu. Gankowanie jest bardzo proste: stajesz przy najgrubszej ścianie (top - prawa strona, bot - lewa strona) i używasz Q żeby przejść przez nią. Następnie gdy będziesz dosyć blisko stawiasz W w stronę w którą będzie uciekał/będą uciekali (i dalej to co robi się w każdym ganku).

Opublikowano

@up w bronzie pewnie podziała, ale jak ktoś buduje wizje z pinków to lipton ;p

A co do tematu to napiszę jeszcze o jeszcze jednym leśniku, którym grywam, mianowicie jest to zapomniana Vi, która niemal zawsze ucieknie za pomocą Q, może również przeskakiwać przez ściany, i doskonale inicjować, R daje fallow nawet po flashu przeciwnika. Item do jungli + ewentualnie Trinity Force to raczej jedyne ofensywne przedmioty, które budujesz, później reszta pod tanka a i tak masz spoko "dipsy" :D Jest bezpiecznym pickiem i nie trzeba się obawiać enemy junglera ;) 

Opublikowano

Shaco jest bardzo dobrym junglerem ponieważ możesz sprawić żeby jungler z przeciwnego teamu (o ile to bronz) poszedł AFK. Żeby tak się stało musisz przede wszystkim opanować jego jungle zabierając mu ją. Najlepszym pomysłem jest zwardowanie jungli w takich miejscach jak red i blue gdy zobaczysz na mapie że jest na przykład przy blue to idziesz tam stawiasz pudełko w krzakach i czekasz aż blue będzie miało tyle HP żeby można było je ze'smite'ować i następnie próbujesz zabić junglera. Dobrym pomysłem jest zaczęcie od reda i pójście w krzaki przy blue (Q użyj jak będziesz za ścianą i wejdź od razu w krzaki) i zrobienie tak samo jak opisałem w poprzednim zdaniu. Gankowanie jest bardzo proste: stajesz przy najgrubszej ścianie (top - prawa strona, bot - lewa strona) i używasz Q żeby przejść przez nią. Następnie gdy będziesz dosyć blisko stawiasz W w stronę w którą będzie uciekał/będą uciekali (i dalej to co robi się w każdym ganku).

Mam również Shacko który jednakże nie przypadł mi do gustu. Jest papierowy co czyni go... Szybko zbywalnym przez enemy team. 

@up w bronzie pewnie podziała, ale jak ktoś buduje wizje z pinków to lipton ;p

A co do tematu to napiszę jeszcze o jeszcze jednym leśniku, którym grywam, mianowicie jest to zapomniana Vi, która niemal zawsze ucieknie za pomocą Q, może również przeskakiwać przez ściany, i doskonale inicjować, R daje fallow nawet po flashu przeciwnika. Item do jungli + ewentualnie Trinity Force to raczej jedyne ofensywne przedmioty, które budujesz, później reszta pod tanka a i tak masz spoko "dipsy" :D Jest bezpiecznym pickiem i nie trzeba się obawiać enemy junglera ;)

Właśnie też myślałem nad Vi, aczkolwiek potrzebuję coś z DMG, by Carrować ( wiecie - W Brązie trzeba carrować samemu, bo zawsze znajdą się osoby, co zrobią 0/10 na linii)

Czekam na dalsze sugestie :)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Nie popieram kupna Aatroxa, za bardzo late game champ jak dla mnie, musisz zestakować troche itemów żeby cokolwiek zrobić. Zawsze doradzam Eliske bo jest to dobra postać do karrowania gier ale czytam że nie jesteś do niej przekonany to proponuje ci Vi jako drugą opcje, ma dość spoko dmg, mobility, dobrego ulta na adc/apc i co najważniejsze jest dość zabawna do gry. Jest ona dżunglerem dość zapomnianym aktualnie ale jak dla mnie dalej jest spoko.

Mogę dodać także że na średnim elo bardziej idąc w doł nie radze grać skilled champami, mam na myśli Lee Sina. Lee Sin jest bardzo dobrym dżunglerem ale musi wykorzystać bardzo dobrze swoją przełomową faze gry jaką jest early game, może i jesteś w stanie ją wykorzystać lecz na twoim elo dochodzi do wielu throwów, bezsensowne przeciąganie gier gdzie taki Lee Sin bardzo dużo traci.

Zycze powodzenia w wyjściu z gówna, haha. 

Opublikowano

Aatroxa i jhina masz w rotacji więc mozesz przetestować

Od siebie polecam rengara oraz dianę

Jak chcesz szybko wyjśc to na jg najlepiej pickować: xina,mastera,garena

Opublikowano

Matizal na jungle garen ? xD

aatroxem totalnie nie umiem grac na jungli wiec go nie polecam

Jhin na jungli nawet fajny

ale ja polecam Elis i Eve

eve ma najlepsza pasywke w grze wedlug mnie

ulti mega przydatne do tf

a elisa mega early stun z e i duze dmg z q w jungli praktycznie nie dostajesz obrazen

Opublikowano

Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Jeszcze się nie zdecydowałem na zakup danej postaci. Najlepiej gra mi się na Topie,Jungli oraz ADC ponieważ lubie postacie agresywne a zarazem te, które coś w noszą do gry swoją przydatnością. Nie lubie grać na midzie, czy też supporcie z powodu takich, że aktualnie są banowane takie postacie które mainuje ( Zed, Yasuo, Akali i o dziwo - Kassadin). Grałem supportem, dokładnie Leoną ale z powodu tego, że 90% adc nie umie grać na swojej linii, to zrezygnowałem z tej opcji ( Wbijam się w przeciwnego ADC a mój ADC ucieka bo boi się... nie wiadomo czego). Myślałem nad innymi liniami. Na topie idzie mi bardzo dobrze Nasusem, gdyż ma dużo do life steal'a, wytrzymały, slow, ulti i DMG, który jest zabójczy ( potrafiłem 350 stacków posiadać w 20 minucie). 

Zastanawiam się właśnie nad Elise, Vi i tego Aatroxa, którego zaciekawiła mnie jego mechanika, oraz passywka. 
Ewentualnie Jhina jako ADC, ale bardziej koncentruje się nad Junglerem.

No cóż - Czekam na dalsze propozycje :)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Jhin jest bardzo fajną postacią. Sam dziś grałem nim pierwszy raz i jestem zadowolony z tej postaci. Jego ataki, stun i ulti są po prostu świetne.

Opublikowano

Jhin jest bardzo fajną postacią. Sam dziś grałem nim pierwszy raz i jestem zadowolony z tej postaci. Jego ataki, stun i ulti są po prostu świetne.

Właśnie aktualnie przyszło mi do głowy, czy nie zakupić właśnie Albo Jhina lub Rengara. Większość nie jest za Aatrox'em, więc go odrzuciłem. Co myślicie o Rengarze w dzisiejszej mecie?

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Lee Sinem jak ogarniasz lajtowo powinieneś wyjść z brązu

Amumu bardzo dobry jungler na low elo. Ma stuna, który czasami przesądza o tf.

Na brązach nie ma poziomu, ostatnio miałem sytuacje, że grałem lee sinem i nie chcieli mi pomóc na golemach, tylko poszli odrazu się klepać na 1'szych levelach zszedłem 1 kill 1 asysta. Tam się nie myśli tylko się napier*dala xD

Przeważnie mecze konczą się +40 minucie, więc możesz brać takie championy które mają potencjał w late game np . Zac

Opublikowano

Dziękuje, wszystkim za odpowiedzi i za dobre rady.

Po ciężkich przemyśleniach jednak wybrałem Jhina. Rozegrałem nim dwie gry i idzie mi nim wyśmienicie. Duży potencjał, DMG, tylko ta jego mobilność jest minusem ale to da sie nadrobić refleksem :)

Temat do zamknięcia :)

34xi1itwtu8v.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...