Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Powolna praca laptopa

klimaczek

Pytanie

Opublikowano

Witam. Kilka miesięcy temu zakupiłem laptopa marki Lenovo. Wszystko działało w miare szybko, jednak teraz są z tym duże problemy. Gry działają bardzo wolno, zacinają się (np. Metin2 - ledwo idzie chodzić). Robiłem format, przywróciłem ustawienia fabryczne i aktualizowałem system do Windows10. Chciałbym się dowiedzieć, co mogę zmienić / zrobić / dokupić aby laptop działał szybciej i szło w coś pograć. Niżej przedstawiam screny. ​

post-1475270-0-94133800-1456182386.jpg

post-1475270-0-29700400-1456182402.png

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jaką masz kartę dedykowaną? czy masz tylko Intel HD Graphics? Ja polecałbym wywalenie win 10 i zainstalowanie np. 7, 8 :) 

W laptopach od Lenovo na pasku narzędzi masz ikonkę od baterii. Klikasz prawy-> Opcje zasilania-> Wysoka wydajność 

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Karta graficzna to integra , na dodatek problem chyba ze sterownikami które w ogóle nie zainstalowane albo było przy nich coś kombinowane i zamiast uaktualniać zainstalowano stare.

Zresztą system  źle zainstalowany i jak widać nie skonfigurowany właściwie bios laptopa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Karta graficzna to integra , na dodatek problem chyba ze sterownikami które w ogóle nie zainstalowane albo było przy nich coś kombinowane i zamiast uaktualniać zainstalowano stare.

Zresztą system  źle zainstalowany i jak widać nie skonfigurowany właściwie bios laptopa. 

Jak to naprawić lub co zrobić żeby było dobrze?

Opublikowano

Sprawdź czy nie ma nowszej wersji biosu na stronie producenta, to samo z wszystkimi sterownikami. 

apple.png

Opublikowano

Pewnie CPU się przegrzewa. Oczyść wentylator.

Był czyszczony kilka dni temu bardzo dokładnie

Pewnie CPU się przegrzewa. Oczyść wentylator.

Był czyszczony kilka dni temu bardzo dokładnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...