Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwolniony Internet

F0r3stk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z internetem od +- 24 stycznia. Dziwnym trafem moja siostra wróciła wtedy do domu (chyba przynosi pecha). A więc mam wykupiony internet 8mb/s więc powinienem mieć download 1000kb/s. Mieszkam na wsi więc raczej mój internet rzadko osiągał takie prędkości najczęściej 600/700, i 60-80ms opóźnienia w grach lecz od +- 24 stycznia  prędkość internetu spadła mi drastycznie i teraz śmiga tak po 200/500. Czasem nawet filmy na yt w 144p się zacinają ;/ Opóźnienie w grach wzrosło do 100/1000ms a najciekawsze jest to, że siostra mówi, że u niej wszystko w porządku i wgl. Próbowałem korzystać z internetu kiedy ona tego nie robiła ale nie podziałało. Ona łączy się z internetem za pomocą Wi-Fi, a ja za pomocą kabla. Gdy dzwoniłem do dostawcy to przyjechał do mnie sprawdził wszystko i powiedział, że z jego strony wszystko okej. Jak on podpiął się do swojego laptopa (tym samym kabelkiem co ja) to wykazało mu 13 ms (do najbliższego serwera). Podejrzewam, że sprawdzał to na speedtest. Jak ja  sprawdzałem to do tego samego serwera miałem 40ms a to jest duża różnica. Nie mam pojęcia o co chodzi. Proszę  pomóżcie ;c

Opublikowano

Nie jestem znawca w tej tematyce ale na twoim miejscu skontaktowal bym się z usługodawca, ewentualnie przeskanował bym komputery jakimś dobrym program.

Opublikowano

Próbowałem skanować avastem (heh świetny program ; - ;  i wykrył mi jednego wirusa ale nic nie pomógł natomiast windows defender nie wykrywa nic innych antywirusów nie ściągałem, nie do końca im ufam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...