Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Varus, zapomniany czy słaby

BoskiPonczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się spytać jak to waszym zdaniem jest z tym Varusem. Postać jest słaba czy po prostu nie pickowana z powodu braku mobilności?

Patrząc na skille to wypada nieźle.

Q -  dobry harras, sporo przeliczniki

W -  true dmg, mozna miec 15% przy wymaksowanym i trzech stackach albo i wiecej składając coś na AP

E -  slow

R - przydatne w teamfight, mozna unierochomic cały TF

Podsumowując... Dlaczego ta postać jest tak mało widywana?

Opublikowano

Bo obecnie są lepsze picki i meta się nieco zmieniła oczywiście możesz nim grać ale sądze że ewentualnie na midzie bo na adc teraz się nie sprawdzi

Opublikowano

po części ludzie o nim zapomnieli, wydaje mi się, że są po prostu lepsze postacie na mida niż Varus. jeśli zamierzasz iść w teamcomp pod poke jak najbardziej Varus się nada.

Opublikowano

Pograłem juz nim troche,nawet na topie testowałem i sprawdzał sie fajnie tylko boli ten brak escape i dlatego moje pytanie.  Zastanawiałem czy tylko mi sie wydaje postacia z potencjałem :P. Dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

W jest w ogole do wymiany nic nie robi i jest bezuzyteczne

Ulti max 1osobe unieruchamia(chyba)

a jego dobry skill to q ale caitl ma podobny thlko ze lepszy i ma lepsze w e i ulti wiec dla mnie totalnie nie w me ie postac

Opublikowano

a jego dobry skill to q ale caitl ma podobny thlko ze lepszy i ma lepsze w e i ulti wiec dla mnie totalnie nie w me ie postac

K***a, jak widzę twoją składnię to płakać mi się chce, ja p******e.

Po prostu są lepsze picki i tyle wystarcza, szczególnie boli brak escape :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

bo ma W co daje jej prędkość  oraz E co spowalnia mocno,q ma ładny dps a ulty do tf robi siekę jak się dobrze wystrzeli 

Opublikowano

poco grac varusem kiedy jest corki? nie dosc ze mobilny w dodatku hybryda

masz odpowiedz na swoje pytanie, sa lepsze picki i assasyni go zjadaja

­

Opublikowano

Moglbys jakoś uzasadnić swoją odpowiedź dlaczego W jest do wymiany i nic nie robi?

Od razu mówie, żenie neguje Twojego stwierdzenie, po prostu zbieram rozne opinie, a najlepiej te konstruktywne 

Opublikowano

Varus byl dobry przed updatem marksmanow. Nawet duzo dobrych osob zaczelo nim grac. Glownie na midzie. Po update marksmenow, nie dostal nic. Co go sporo oslabilo w porównaniu do reszty. Dodatkowo, zostal wprowadzony nowy, dobry item na assasinow, co go jeszcze bardziej oslabilo, bo wlasnie na assasinow ma najtrudniej. Jak kazda postac jest dobry w niektorych rekach, ale nie polecam.

Btw jego W nie robi true dmg, tylko magiczny zalezny od hp

Opublikowano

Raczej teraz wypada gorzej na tle innych adc, ja osobiście nie gram nim, ponieważ nie ma escape a jak jakiś adc ma tylko stać i bić to można wziąć coś lepszego np. "karabin".

Specjalista
Opublikowano

Meta na champy z doskokami, co taki varus zrobi, kiedy na przeciwko sobie Malphite, Nautilusa czy inne ścierwo? Nie mówię już o nowym itemie dla assasinów

Opublikowano

Meta na champy z doskokami, co taki varus zrobi, kiedy na przeciwko sobie Malphite, Nautilusa czy inne ścierwo? Nie mówię już o nowym itemie dla assasinów

Od dobrego  nasusa na Q xD

Opublikowano

Gram prawie wszystkimi adc, no właśnie oprócz Varusa. Na marksmanie działa tak samo jak na midzie, czyli pod poke comp albo jest bezużyteczny. Na inne działania nie jest wystarczająco mobilny przez co wypada z mety. Porównaj go sobie do innych championów bez escape'u i odpowiedz sobie na pytanie. Może Kog'Maw? Różnica chyba widoczna.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...