Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która gra lepsza - Aion czy Guild Wars 2

beblok20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecej polakow to masz na pewno w aionie, gra f2p robi swoje jak i reklama od gameforge. Juz sie wypowiedzialem w twoim poprzednim temacie o aionie, nie bede sie powtarzal bo nie ma poco. Jedynie dopowiem, ze gw2 nie jest f2p. Owszem, wbijesz maksymalny lvl, ale po tym musisz kupic gre, przynajmniej podstawke bo gra bez niego jest najzwyczajniej niemozliwa. 

­

Opublikowano

czyli bardziej polecasz Aiona>? tzn wg ciebie ktora gra jest tez ciekawsza?>

Opublikowano

W Aiona grałem, w GW2 gram.
Pierwszy tytuł zanudził mnie po 20 poziomie, w drugim mam 4 postacie na 80.
Świetne story, gildii polskich też trochę jest, no i zdecydowanie najlepszy system walki w MMO ever.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Aion vs GW2 ? GW2 ma potężne community. Ludzie tutaj są naprawdę jednym ze sztandarowych punktów które trzeba wymienić. Eventy, wszędzie ludzie, nie jesteś na żadnej mapie sam (prócz kiepskiego servera WvW i dungeonów)  573 godziny 27 minut w ciągu 396 dni z małą przerwą. Ja polecam Ci Guild Wars 2 :) pamiętaj że dodatek Heart of Thorns zawiera podstawkę i nie ma opcji "upgrade" z podstawki do dodatku. Cena jest taka sama czy masz już grę czy nie. Do tego IS to w zasadzie kosmetyka. Pełno outfitów boosterów i są klucze do skrzynek ale spokojnie eq z nich nie leci. Także IS jest jedynie opcją, a jak lubisz handlować to można gemy kupić za golda z gry. Mam nadzieję że pomogłem :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A jeszcze 1 pytanie bo podobno w gw2 do 55 lvl mozna grac a potem bez kupienia dodatku nie ma po co grac czy to prawda? bo pare osob mi o tym pisalo ze pomimo ze gra jest "f2p" to tak naprawdę jest p2w i czy podobna sytuacja jest w Aionie?

Opublikowano

nie ma pay to win. Możesz wbić 80 na F2P ale ograniczenia będą wkurzające. Miałem rok temu mieszane odczucia czy kupić guild warsa ale zaryzykowałem i kupiłem go na przecenie podstawkę a potem dodatek. Jak dla mnie gra warta każdej złotówki :) na F2P nie masz daily bonusów a to za nie lecą laurelki. Pomogą w zbieraniu surowców do crafta na wysokim poziomie. Graj F2P i zobacz czy ci się spodoba gra. Ja nie żałuję wydanej kasy :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...