Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Autorski plugin na backup - problem z automatyczną wiadomością.

Pikselke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pisze plugin antyBeackup i mam problem z automatyczna wiadomoscia "Twoj ekwipunek zostal automatycznie zapisany z dnia 22.2.2016"

Napisalem juz  2 komendy w tym pluginie /zapisz i /przywroc

Po prostu nwm jak mam zrobic ten kod

public void sendBroadcast(){

Bukkit.getServer().broadcastMessage(ChatColor.GOLD + "Twoj ekwipunek automatycznie zostal zapisany z dnia <data>");

}

co mam do tego dopisac?

by to dzialało?

:D

EASYYT.PL

Opublikowano

Zacznijmy od tego co ty w ogóle zrobiłeś..

Dobrze rozumiem, że napisałeś zapis do bazy danych ekwipunku i jego przywracanie ale.. Nie potrafisz zrobić wiadomości? ;-;

Bukkit.getServer().broadcastMessage(ChatColor.GOLD + "Twoj ekwipunek automatycznie zostal zapisany z dnia <data>");

}

Broadcast? Dla każdego gracza w TYM samym momencie zapis ekwipunku robisz? ;-;

Wiesz co się stanie przy większej ilości ludzi na serwerze? xD

Tutaj masz prosty poradniczek, aczkolwiek i tak zakładam, że skopiowałeś 99% kodu i nawet nie będziesz wiedział jak się nim posłużyć..

http://www.mkyong.com/java/java-how-to-get-current-date-time-date-and-calender/

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Stawiam 150 złotych paypalem, że tego sam nie napisałeś skoro nie masz pojęcia jak wysłać wiadomość z datą ;]

JavaEclipse

Co to takiego? ;-;

@topic

Możesz także odpalić async taska, który dla osobnego gracza będzie robił to co parę minut ;] Bardziej wydajne niż to co próbujesz osiągnąć (?)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano
Bukkit.getServer().broadcastMessage(ChatColor.GOLD + "Twoj ekwipunek automatycznie zostal zapisany z dnia " + (Tutaj pobierasz date));

A tu masz pomoc od Oldisa 

1. Date() + SimpleDateFormat()
DateFormat dateFormat = new SimpleDateFormat("yyyy/MM/dd HH:mm:ss");
Date date = new Date();
System.out.println(dateFormat.format(date)); //2014/08/06 15:59:48

2. Calender() + SimpleDateFormat()
DateFormat dateFormat = new SimpleDateFormat("yyyy/MM/dd HH:mm:ss");
Calendar cal = Calendar.getInstance();
System.out.println(dateFormat.format(cal.getTime())); //2014/08/06 16:00:22

Jak sam napisałeś backup'y chociaż nawet nie potrafisz tego napisać poprawnie, to gratuluję Ci, że takiej banalnej rzeczy nie potrafisz zrobić, a Kodu ode mnie gotowego nie dostaniesz.

Wystarczy 5% podstaw java i bedziesz wiedział co zrobić z tym wyżej.

@OldisPL

Podbijam, mogę założyć sie o 300 zł, że te backup'y nie są przez Ciebie napisane :) ( @1361622928-U485574.pngPikselke )

Opublikowano

@TheMajser

@OldisPL

Dzieki za pomoc w dacie :D

@rafszy22

Umiem zrobic wysałanie wiadomosci

(Player p = (Player) sender;
e.getPlayer().sendMessage(ChatColor + "cos tu wpisujesz");
p.sendMessages(ChatColor.GOLD + "cos to wpisujesz");
sender.sendMessages(ChatColor.GOLD + "cos tu wpisujesz");
Bukkit.getServer().broadcastMessage(ChatColor.GOLD + "cos tu wpisujesz");
Bukkit..broadcastMessage(ChatColor.GOLD + "cos tu wpisujesz");

xD

Sam juz dodałem wiadomosc :D

jednak jest nie :)

mam pytanie a jak mam zrobic by sie ta data updejtowała

EASYYT.PL

Opublikowano

[

@TheMajser

@OldisPL

Dzieki za pomoc w dacie :D

@rafszy22

Umiem zrobic wysałanie wiadomosci

(Player p = (Player) sender;
e.getPlayer().sendMessage(ChatColor + "cos tu wpisujesz");
p.sendMessages(ChatColor.GOLD + "cos to wpisujesz");
sender.sendMessages(ChatColor.GOLD + "cos tu wpisujesz");
Bukkit.getServer().broadcastMessage(ChatColor.GOLD + "cos tu wpisujesz");
Bukkit..broadcastMessage(ChatColor.GOLD + "cos tu wpisujesz");

xD

Sam juz dodałem wiadomosc :D

jednak jest nie :)

mam pytanie a jak mam zrobic by sie ta data updejtowała

Data jest cały czas wyswietlana ta, która jest, wiec nie potrzeba zadnego update.

Opublikowano

@AntyWarn

o **** robisz backupy? stary weź podeślij bo na swoim hamachi chce tez mieć bo mnie creepery zabijają...

@1361622928-U485574.pngPikselke chciałbym umieć tak jak ty, ogarniać zapis do mysql umieć serializować itemy tworzyć taski zapewne asynchrocznie, jeszcze podglądy eq a nie umieć napisać wiadomości

wybacz naprawe ale w każdym porandniku do bukkita w pierwszym odcinku jest wysyłanie wiadomość a co do daty to jak byś wpisał w google np:

fraze: "how to get time in java"

to odrazu masz 3 linki (z najlepszego forum na którym odrazu ci odpowiadają Doświadczone osoby)

i wydaje mi się że taki sposób byłby szybszy niż czekanie jak tutaj ci ktoś odpisze xD

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Dobra dzieki za link do daty

ale mam stała date w wiadomosci nie aktualizuja sie sekund

EASYYT.PL

Opublikowano

Dobra dzieki za link do daty

ale mam stała date w wiadomosci nie aktualizuja sie sekund

Widocznie coś zle zrobileś, napisałeś backup'y  i pewnie jakąś baze danych, lub w pliku bo raczej w ramie tego nie zapisujesz, to co za problem zrobić dla Ciebie datę, jak już to zrobiłeś przy zapisie inventory :)

Opublikowano

ogółem taka pomoc jest bez sensu wrzuć tutaj kod który odpowiada za ten save(czyli komende ) i wtedy łatwiej nam będzie powiedziec co zjebałeś bo takie gdybanie to nic nie da.

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Dobrze rozumiem, że napisałeś zapis do bazy danych ekwipunku i jego przywracanie ale.. Nie potrafisz zrobić wiadomości? ;-;

}

Tutaj masz prosty poradniczek, aczkolwiek i tak zakładam, że skopiowałeś 99% kodu i nawet nie będziesz wiedział jak się nim posłużyć..

}

@Oldis nic się nie stanie nawet laga nie będzie co za problem zapisać ekwipunki graczy. Jak zapisujesz hmm np. gildie to dodajesz je do listy a następnie lecisz po tej liście comparatorem żeby ustawić ranking w kolejności rosnącej to zakładając, że na serwerze jest około 200 gildii także powodujesz lagi? Nie. A co do zapisu w ramie to hmm tworząc obiekt zapisujesz go z automatu w ramie więc :D

@topic

A co do tematu to hmm rzeczywiście ciekawe jest to jak "napisałeś" te backupy skoro nie potrafisz wysłać wiadomości na czacie. Do pobrania czasu maszyny użyj metody System.currentTimeMillis() zwórci Ci ona longa, który będzie zawierał aktualną datę podana w milisekundach. Wystarczy ją odpowiednio podzielić i otrzymasz datę w odpowiednim formacie. Oczywiście masz jeszcze opcje skorzystania z obiektu javy Date() a to nie pozwoli Ci na zinterpretowanie daty w języku polskim.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngPieprzykDev

Dzieki za pomoc z datą :D :D

i znów mam problem z datą

ChatColor.GOLD +  "§lTwoj ekwipunek zostal automatycznie zapisany z " + ChatColor.DARK_RED + System.currentTimeMillis(),

linijka z wiadomoscia
a w mc wyswietla sie to :

Twoj ekwipunek zostal automatycznie zapisany z 1456302569341

EASYYT.PL

Opublikowano

użyje za ciebie google:
http://lmgtfy.com/?q=how+to+convert+Long+to+Date

ale pomoge ci dalej:
wchodzisz np w drugi link:
http://stackoverflow.com/questions/11755534/how-to-convert-long-date-value-to-mm-dd-yyyy-format
potem w komentarzu podała miła osoba link do tego rozwiązania:
http://stackoverflow.com/questions/11753341/converting-long-string-to-date (niby na adroida ale co tam)
i masz w odpowiedzi:

Calendar c = Calendar.getInstance();
c.setTimeInMillis(Long.parseLong(val)); 
Date d = (Date) c.getTime(); 
SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat("dd/MM/yyyy"); 
String time = format.format(d);//this variable time contains the time in the format of "day/month/year".

w tym wypadku VAL to jest ten twój System.currentTimeMillis();
oczywiście zamiast w SimpleDateFormat("dd/MM/yyyy"); zmien na np:

SimpleDateFormat("yyyy/MM/dd HH:mm:ss");

oczywiście może się zapytasz ale skąd to wiem. Wpisałem w google i tutaj masz taki magiczny link https://docs.oracle.com/javase/7/docs/api/java/text/SimpleDateFormat.html do wszystkich Patternów

i chciałbym też zauważyć że to co tutaj napisałem było wyżej napisane przez @TheMasjter chodź widze że to olałeś i dalej masz problem.

P.S Naprawde wątpie że sam napisałeś backupy zapewne zaje*** kod teraz tylko zmieniasz wiadomości by potem powiedzieć MUJ FAJNY PLUGIN NA BACKUPY AULTORSKI

P.S2 wrzuć tutaj lepiej ten kod co ma za to odpowiadać to ci go poprawimy bo jak widze twoje problemy to naprawde...

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@dekros123

dzieki miałem problem z zapisem juz naprawiłem :D

a to Calender to juz mam

EASYYT.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...