Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi?

KaPi666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głównie, nie ma nigdzie działu Armored Warfare, i nie wiedziałem gdzie to napisać. Chociażby ta gra ma jakieś korzenie łączne z AW, więc chciałbym się pokrótko zapytać - popatrzyłem na wymagania sprzętowe tej gierki, i zobaczyłem na swój. Tak sobie pomyślałem, i czy jest ktoś wstanie odpowiedzieć czy na tym sprzęcie który wymienię niżej da radę coś ugrać na najniższych ustawieniach graficznych?

Wymagane:

Intel Core Duo 2 2,1GHz, 2GB RAM, 256MB grafiki, Windows 7

A o to moje:
AMD Anthlon x64 DCP 4k+ 2,1GHz, 3GB RAM, 128MB grafiki (zintegrowana), win7.

Z tego co wyczytałem, że na spokojnie uciągnę moim sprzętem wota, lecz gdy nie mam modów, mój garaż posiada do minimalnie 10FPS ( z czego przed wersją 9.10 miałem spokojnie po 20-30 w garażu). I raczej się to nie sprawdziło, chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat.

Opublikowano

Gra ma znacznie gorszą optymalizację od WoT. Nie pójdzie. Przede wszystkim za słaba grafika, a AW w przeciwieństwie do WoT znacznie bardziej wymaga dobrej karty graficznej. 

Opublikowano

Głównie, nie ma nigdzie działu Armored Warfare, i nie wiedziałem gdzie to napisać. Chociażby ta gra ma jakieś korzenie łączne z AW, więc chciałbym się pokrótko zapytać - popatrzyłem na wymagania sprzętowe tej gierki, i zobaczyłem na swój. Tak sobie pomyślałem, i czy jest ktoś wstanie odpowiedzieć czy na tym sprzęcie który wymienię niżej da radę coś ugrać na najniższych ustawieniach graficznych?

Wymagane:

A o to moje:

Z tego co wyczytałem, że na spokojnie uciągnę moim sprzętem wota, lecz gdy nie mam modów, mój garaż posiada do minimalnie 10FPS ( z czego przed wersją 9.10 miałem spokojnie po 20-30 w garażu). I raczej się to nie sprawdziło, chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat.

Ten procesor jest ultra słaby, obecnie są lepsze w telefonach, wiec o wocie zapomnij,

a do AW masz za slaba grafike.

Opublikowano

Wymagane:

A o to moje:

Ten procesor jest ultra słaby, obecnie są lepsze w telefonach, wiec o wocie zapomnij,

a do AW masz za slaba grafike.

W wota gram na minimalnych, i cisnę do 30 FPS.

Opublikowano

Jeśli w wota pykasz na 30 to zoptymalizujesz sobie system, wyĺączysz popierdółki w aw i będziesz miał 30FPS. Jeszcze jedno, na jakiej rozdziałce zamierzasz grać

Opublikowano

Pokombinuj z ustawieniem wysokiego priorytetu, zaktualizuj sterowniki, powyłączaj dosłownie wszystko i spróbuj grać na okienku ( w niektórych grach pomaga)...

signature.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gra ma znacznie gorszą optymalizację od WoT. Nie pójdzie. Przede wszystkim za słaba grafika, a AW w przeciwieństwie do WoT znacznie bardziej wymaga dobrej karty graficznej. 

Jak dla mnie to Wot ma znacznie gorszą optymaliazje niż AW.

w AW mogę pozowlić sobie na znacznie lepsze ustawienia grafiki niż w WOT.

AW ma świetną optymalizacje.

Opublikowano

Jak dla mnie to Wot ma znacznie gorszą optymaliazje niż AW.

w AW mogę pozowlić sobie na znacznie lepsze ustawienia grafiki niż w WOT.

AW ma świetną optymalizacje.

World of Tanks - Ustawienia maksymalne, wyłączona jedynie trawa ze względu na to, że znacząco utrudnia grę. Najmniej fps 80, najwięcej 140, średnia w okolicach 100.

AW - Ustawienia maksymalne, spadki fps nawet do 40. Jeśli to według Ciebie jest lepsza optymalizacja, to jest to śmieszne.

WoT bije pod każdym względem inne tanie podróbki, które chcą kilka % graczy odciągnąć - jak dotąd nieskutecznie. 

Opublikowano

Nie patrz na FPS bo AW jest na Cryengine który wymaga lepszej karty graficznej, i pod względem optymalizacji wypada znacznie lepiej gdyż wykorzystuje cały potencjał sprzętu nie to co wot.

+ support od strony wota kuleje i tylko zajmują się samymi bzdurami jak nowe dźwięki it tam dalej duperelki zamiast zająć się porządnie stabilnością i optymalizacją klienta jak i rzeczami technicznymi typu mm.

Nie jestem fanem AW bo gram w wota, ale odniosłem takie wrażenie grając do 6 lvl po tego golda.

W wocie aktywując misje na średnich zniszcz czołg ciężki o  2 poziomy wyżej,  działa tak jak bym aktywował jakiś tryb do  czołgu który aktywuje na nim ograniczony mm, bo wylosować wtedy bitwę grając np. 8 dziesiątki graniczy z cudem.

To samo z misją podpal czołg poziomu o 2 wyższego niż twój pojazd, no po prostu non stop na topce albo +1

Opublikowano

Jednak WoT ma ten wielki, hejcony, prehistoryczny bugworld, a grafika jest przyzwoita, modele imo znacznie ładniejsze niż u "konkurencji".

Z AW nie potrafią wykorzystać CryEngine choćby w 10% tak dobrze jak WG BigWorld. CE z resztą nie jest silnikiem idealnym, jest nowocześniejszy od BW, jednak ten z WoT jest lepiej wykorzystywany. 

Co ma support do działu rozwoju gry, tym co dodają, co zmieniają? Do tego widzę że nie śledzisz tego co się dzieje, bo WG zapowiedziało 2016 rokiem poprawek, a nie nowej zawartości w grze, więc argument zerowy.

Nie wiem jakie drewno musisz mieć, żeby WoT Ci nie działał w miarę stabilnie że tak płaczesz o optymalizację. Drewna 8 letnie są w stanie WoT'a pociągnąć jak się postara, a wielki super zoptymalizowany AW nawet launchera pewnie nie ruszy ;p. 

Opublikowano

Działa mi normalnie na wysoko maksymalnych tylko wyskakuje jakiś błąd sterownik ekranu nVidia kernel przestał działać, ale odzyskał sprawdność i wtedy  wot się zwiesza i muszę zamykać go w procesach i odpalać na nowo.

Dlatego gram na grafice standardowej nie poprawionej bo taki błąd nie wyskakuje.

Opublikowano

Aha, czyli o błędy sterownika Nvidii oskarżasz WoT'a. No tak, logiczne. Jeśli masz problemy ze sterownikiem to nie zwalaj winy na WG. 

Opublikowano

To nie zmienia faktu że wot ma słabą optymalizacje i nie wykorzystuje w pełni kompa, ale widzę że nie ma co dyskutować z typowym fan-bojem.

Bronisz tej gry tak jak byś miał płacone za to.

Opublikowano

To nie zmienia faktu że wot ma słabą optymalizacje i nie wykorzystuje w pełni kompa, ale widzę że nie ma co dyskutować z typowym fan-bojem.

Akurat nie ma zbytnio sensu instalować nowych sterów jak wyjdą, wot ogarnia to po jakimś czasie.

Ja zmieniam stery jak zauważę jakieś dziwne spadki.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Wykorzystywanie pełnej mocy to nie jedyny element optymalizacji. WoT korzysta z 1 rdzenia, jakby szedł na wszystkich nie byłoby jakiegoś wielkiego przeskoku - w końcu jeśli pc jest stary, słaby, to ma 1-2 rdzenie, na 4-8 rdzeniowych zazwyczaj nie ma problemu z wydajnością lub jest spowodowane słabą kartą graficzną.

To, że ma argumenty i trzymam się swojej tezy, to znaczy że jestem fanboyem? Ty jesteś fanboyem AW, bo nie przedstawiasz żadnych argumentów i faktów. 

Opublikowano

Akurat nie ma zbytnio sensu instalować nowych sterów jak wyjdą, wot ogarnia to po jakimś czasie.

Ja zmieniam stery jak zauważę jakieś dziwne spadki.

Nie stety nie mogę siedzieć na starych sterach  po odinstalowaniu nowych i zainstalowaniu starych jest ok :) nawet wiecej fps,  wystarczy jeden reset kompa aby z powrotem zostały wgrane najnowsze  z automatu /win10

Juri nie jestem żadnym fan-boyem bo nie bronie żadnej gry tylko tak jest prawda, wot ma lepszą rozgrywkę AW ma lepsze wsparcie techniczne.

A ty w każdym jednym tamecie/poście jak ktoś coś powie złego na wota to zaraz obrona pełną parą,j esteś takim typem człowieka który zawsze ma racje i nie da się przy Tobie wyrazić innych poglądów niż twoje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...