Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki VPS wystarczy na boty?

Gość animekkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczy, chociaż za tą cenę nie kupiłbym czegoś takiego.

Btw. co za boty chcesz hostować?
Weź sobie z OVH za 10zł msc, skoro tylko pod boty.

Opublikowano

Tylko wiesz KaaCeeQ ...

Jeśli wrzuci tam 6x sinus + mbota albo innego bocika to mu może nie wystarczyć. Bo samego mbota albo pod sinusa wystarczy i Ci troszku zostanie.

Opublikowano

Nie kupuj VPS net-speak pod boty.

Sinus Ci wejdzie na serwer, a po minucie go wyrzuci.

Co do samych botów typu mbot, to będzie Ci się dość często wyłączał. Powodem jest niski load serwera, więc pieniądze wyrzucone w błoto.

Opublikowano

dobra licząc 6 sinusów starczy ale nie rekomenduje takiej ilości bo będą się scinać. Mbot je ma 300mb ram boty typu avn-bot ihelp czy exusmultibot jedzą też jakies 100-500mb jedynie do końca nie wiem jak jest z ihelpem. Ale przy avn-bocie może ci skoczyć zużycie ramu jest to jakis chyba błąd wtedy wystarczy reset bota.  A i malutki dysk już lepiej z aurby za free.

Pozdrawiam, G..­

Opublikowano

Mam wolnego vps na net speak jak chcesz mogę Ci go udostępnić pod testy i sam się przekonasz z ovh nic nie bierz bo tam ci długo nic nie postoi zwłaszcza że i anty ddos jest śmieszny i ci mogą serwer uciąć bardzo szybko jak chcesz zgłoś się do mnie po vps dostaniesz root a hasło ci ustawie jakie będziesz chciał

Opublikowano

Mam wolnego vps na net speak jak chcesz mogę Ci go udostępnić pod testy i sam się przekonasz z ovh nic nie bierz bo tam ci długo nic nie postoi zwłaszcza że i anty ddos jest śmieszny i ci mogą serwer uciąć bardzo szybko jak chcesz zgłoś się do mnie po vps dostaniesz root a hasło ci ustawie jakie będziesz chciał

Do czego mu anty-ddos na musicboty? Ktoś bedzie mu boty attakował?

MQaM4O1.png

Opublikowano

Co do samych botów typu mbot, to będzie Ci się dość często wyłączał. Powodem jest niski load serwera, więc pieniądze wyrzucone w błoto.

Ty i te Twoje mądrości, chciałbym zaznaczyć, że od miesiąca aplikacja stoi na vps, który posiada 512 mb ramu i jakiś słaby procesor, hostowana jest dla serwera gdzie średnio przesiaduje po 200 osób i od momentu włączenia aplikacja się nie wyłączyłą.

Co do Twojego tematu polecam Ci VPS z webh.pl

Opublikowano

Ty i te Twoje mądrości, chciałbym zaznaczyć, że od miesiąca aplikacja stoi na vps, który posiada 512 mb ramu i jakiś słaby procesor, hostowana jest dla serwera gdzie średnio przesiaduje po 200 osób i od momentu włączenia aplikacja się nie wyłączyłą.

Co do Twojego tematu polecam Ci VPS z webh.pl

Coś się popsuło, nie było mnie słychać więc powtórze...

Mądrością to Ty nie zabłysnąłeś Przemku, no ale jak już chciałeś zabłysnąć to trzeba było posypać się brokatem.

Od tak nie piszę czegoś na temat danego hostingu. Bardzo mnie cieszy, że podczas jednej z naszych rozmów narzekałeś na NS i nazwałeś go "syfem". Nie wspomniałem, że na tym serwerze twój śmieszny bocik będzie padał, bo byś wziął sobie to mocno do serca.

Nadal podtrzymuje swoją opinie, że VPS net-speak nie są dobrym rozwiązaniem pod boty. Płaci się tam więcej za ochrone niż za parametry maszyny.

Dodatkowo zaznacze, że zużycie procesora na najniszym pakiecie szybciej dochodzi do 100% niż te 200 osób + boty pojawią się na serwerze.

Dziękuję.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKlasskai

@1373230489-U611928.pngItan

Nie macie gdzie sie kłucić? pogadajcie se na pw a nie bd się wypowiadać na inny temat niż co tutaj jest :)

Brak słownika ? Czy jeszcze w szeregi gimnazjum nie wkroczyłeś ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...