Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Perm] petergood

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Pan Szymek

Szczerze powiem że własnym oczom nie wierzę, po prostu nie mam do Ciebie siły człowieku. Odnoszę wrażenie, że chcesz się na siłę mnie pozbyć z forum, dlatego że wcześniej Cię skrytykowałem. Proszę o przesłanie mi poprzez wiadomość prywatną dowodów, na podstawie których otrzymałem banicję - do tego mam prawo, a szczerze powiem jestem bardzo zszokowany Twoim zachowaniem.

Otrzymałem informację, iż zostałem zbanowany za rzekome podszywanie się pod administratorów na haxball - Jestem świadomy tego, co w ostatnich dniach działo się na "mpcball", ale również jestem świadomy technicznych przyczyn tych wydarzeń. Identyfikatory sesji jako unix timestamp? Zapisywanie danych na temat pokoi w plikach tekstowych? Brak autoryzacji po stronie serwera? Musiało do tego dojść, tylko nie rozumiem dlaczego wybrałeś mnie jako kozła ofiarnego.

Opublikowano

@Pan Szymek

Szczerze powiem że własnym oczom nie wierzę, po prostu nie mam do Ciebie siły człowieku. Odnoszę wrażenie, że chcesz się na siłę mnie pozbyć z forum, dlatego że wcześniej Cię skrytykowałem.

??

Proszę o przesłanie mi poprzez wiadomość prywatną dowodów, na podstawie których otrzymałem banicję - do tego mam prawo, a szczerze powiem jestem bardzo zszokowany Twoim zachowaniem.

Twoje IP jest zapisane w logach. Żeby nie było wątpliwości

Honyr5y.png

Identyfikatory sesji jako unix timestamp?

Ta sama sesja, z której korzysta IPB, nie ma żadnej innej.

Brak autoryzacji po stronie serwera?

Negatywny wpływ tego czynnika na rozgrywkę jest gorszy niż zbanowanie kilku osób.

ale również jestem świadomy technicznych przyczyn tych wydarzeń

No to popraw się na przyszłość i korzystaj z nowego konta.
Opublikowano

@Pan Szymek

Negatywny wpływ tego czynnika na rozgrywkę jest gorszy niż zbanowanie kilku osób.

Jaki negatywny wpływ? Bo podczas uruchamiania w boot.as lub Main.as wyślesz jedno żądanie HTTP żeby sprawdzić poprawność dostarczanych parametrów?

W poprawność tych logów bardzo trudno jest mi uwierzyć, bowiem jedynym razem, gdy zmieniałem nick poprzez modyfikację kodu JS po stronie klienta było około miesiąc temu, gdy zgłaszałem ten błąd Tobie. Podejrzewam, iż ktoś, znając moje IP, wysyłał zmanipulowane dane (http://imgur.com/4k5LpZU), lub jest to jakiś zbieg okoliczności, ale oczywiście tego już nie udowodnię - trudno.

Opublikowano

W poprawność tych logów bardzo trudno jest mi uwierzyć, bowiem jedynym razem, gdy zmieniałem nick poprzez modyfikację kodu JS po stronie klienta było około miesiąc temu, gdy zgłaszałem ten błąd Tobie. Podejrzewam, iż ktoś, znając moje IP, wysyłał zmanipulowane dane (http://imgur.com/4k5LpZU), lub jest to jakiś zbieg okoliczności, ale oczywiście tego już nie udowodnię - trudno.

Dane o IP pochodzą z headera od CF. Są z dzisiaj.

ID pokoju jest praktycznie nieistotne. HaxBall używa losowej liczby z małego przedziału.

Opublikowano

Konto po rozmowie zostało odblokowane. Jednak do Regulaminu Globalnego został dodany zapis:

7. Zabronione bezwarunkowo jest wykorzystywanie luk lub błędów forum. W przypadku znalezienia Użytkownik zobowiązany jest zgłosić Administratorowi zauważoną usterkę. Brak zgłoszenia lub wykorzystywanie luki w wypadku ujawnienia lub uzasadnionego podejrzenia skutkuje blokadą stałą, jako działanie na niekorzyść Forum.

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...