Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak rozjasnic obraz w grach?

miliord21

Pytanie

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z rosjasnieniem obrazu w grach (CS:GO) na laptopie z grafa od Nvidii.

Tj. gdy we właściwościach grafiki rozjasniam obraz, a potem wchodzę do gry to jasność tego obrazu się "resetuje", obraz jest taki sam jak wcześniej, a po wyłączeniu gry pulpit także jest ciemny (ruszenie suwakiem od jasności w grafice od razu rozjaśnia ekran jak ustawiłem).

Tak więc, czym muszę rozjaśnić ten obraz w grach? (Na Starym laptopie z grata Intela odznaczalem "zastąp wlasciwosci programu" czy cos w tym stylu i działało, tutaj nie mogę znaleźć nic takiego).

Dodam, że "właściwości grafiki" klikając prawym na pulpit otwiera program od Intela, a gry chodzą na karcie Nvidii.

Z góry dzięki za pomoc.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up

Nie w tym rzecz :D Ekran mam rozjasniony na max.

Chodzi o jasność wyświetlanego obrazu, sam nwm jak to wytłumaczyć, ale wydawało mi sie, że to jest logiczne :v

Tak czy innaczej - jasność ekranu jest na max.

Opublikowano

W grze czasami jest regulacja i wystarczy podnieść poziom gamma, to samo posiadają też sterowniki każdej karty graficznej. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeśli masz laptopa to weź kliknij w tą baterie gdzie pokazuje ile masz % baterii i tam masz na dole suwak którym możesz rozjaśniać obraz, nwm czy o to chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...