Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrywać mody na stare wersje gry? (Bety)

Dawid_F

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem gdyż postanowiłem wrócić do starych czasów gdzie bawiłem się w MC najlepiej czyli do wersji Beta 1.7.3.

Według mnie to najlepsza wersja MC jaka kiedykolwiek wyszła, niczego w niej nie brakuje, nie jest nic za dużo ani za mało.

Postanowiłem wgrać parę modów, niestety, gdy wgrywam mody do b1.7.3.jar w %appdata%/.minecraft/versions/b1.7.3 to po włączeniu Launchera i odpalenia profilu z tą wersją, launcher aktualizuje pliki i usuwa wszystkie które wgrałem, po prostu czysty Minecraft bez modów.

Jest jakiś pomysł aby działały mody i można było grać na serwerach (mam swój prywatny serwer b1.7.3).

Gdy wgrywam mody przez MCPatcher, klikam "Test Play" to mody działają ale na serwer połączyć się nie mogę (End of Stream).

Gdy odpalam Launcher normalny po załadowaniu modów przez MCPatcher to Launcher (ten oryginalny) update'uje mi plik i znowu mam czystą bete 1.7.3.

Jakieś pomysły? Dawno w MC nie grałem, nie znam się, w Google nic nie znalazłem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

start weż w szukaj napisz %appdata% wejdz w folder roaming .minecraft i bin otwórz jave i wzuc UWAGA potrzebny forge jak ci nie działają @Sebik48 a to nie to samo bo od 1.7 jak się nie myle to żeby wgrać mody potrzebny jest forge mogę się mylić nie jestem pewny a forge wgrasz np na launcher shignema @Dawid_Furkawy

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...