Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem po zmianie na 64 bitowy serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  mam problem z serwerem  Ts3 opartym o wersje 3.0.12.2 na system Linux-owy 64 Bitowy.

Serwer ogólnie działa normalnie do czasu kiedy cały się zawiesza i równocześnie nie da sie na niego połączyć.

Gdy sprawdzam status serwera pokazuje mi że jest uruchomiony.

Strona www też zaczyna wtedy się zawieszać

Gdy próbuję zastopować serwer to za 1 razem nie da rady , dopiero za drugim razem da sie zastopować i uruchomić go ponownie.

w logach  nie widać żadnych errorów prócz próby ręcznego zastopowania serwera

|INFO    |ServerMain    |   |Received signal SIGTERM, shutting down.
|ERROR   |VirtualSvrMgr |   |stopserver for sid: 1 still waiting for shutdown

Ogólnie serwer czasem potrafi się zawiesić po 20 minutach ,a czasem po 19 godzinach.

ma ktoś jakieś pomysły ?.

Opublikowano

Ten serwer stoi u ciebie na jakiejś maszynie czy na serwerze dedykowanym/VPS w jakiejś firmie hostingowej?

Jeżeli to drugie to skontaktuj się z supportem firmy hostingowej.

(')(.)(;)

Opublikowano

Ten serwer stoi u ciebie na jakiejś maszynie czy na serwerze dedykowanym/VPS w jakiejś firmie hostingowej?

Jeżeli to drugie to skontaktuj się z supportem firmy hostingowej.

ogólnie powiem ci tak że serwer jest na maszynie ,lecz jak mieliśmy system 32 bitowy to Ts w tej wersji działał normalnie ,gdy zmieniliśmy system na 64 bitowy zaczęły dziać się takie "kwiatki"

myśleliśmy że możliwe iż jest to wina spowodowana  przez bazę Ts-a  i zrobiliśmy nową od podstaw ,lecz niestety serwer po 21 godzinach się też zawiesił.

Opublikowano

jaki macie hosting ?

Biznes-Host , choć i tak mamy niedługo zmieniać na HosTeam.

ale wątpię że to wina hostingu

Opublikowano

Czy na VPS działają jakieś inne procesy?

ogólnie bot muzyczny i TS ,ale wcześniej nie było takich problemów nawet z botem lecz wszystko zmieniło się od zmiany systemu z Debian 7.0 32 Bity na Debian 7.0 64 bity

Opublikowano

@polek2 - sprawdź czy grałeś poprawną wersję serwera oraz sprawdź jaki masz system.

Jeśli chcesz otrzymać wszystkie informacje wraz z oznaczeniem architektury używanego systemu wpisz do SSH:

uname -a

Jeśli chcesz otrzymać wersję, numer wydania i budowę kernela wpisz do SSH: 

uname -rv
Opublikowano

@polek2 - sprawdź czy grałeś poprawną wersję serwera oraz sprawdź jaki masz system.

Jeśli chcesz otrzymać wszystkie informacje wraz z oznaczeniem architektury używanego systemu wpisz do SSH:

uname -a

Jeśli chcesz otrzymać wersję, numer wydania i budowę kernela wpisz do SSH: 

uname -rv

#1 SMP Thu Jun 11 21:06:20 MSK 2015 x86_64 GN                               U/Linux

Opublikowano

@polek2 - masz 64 bitowy system a sprawdziłeś jaką wersję serwera masz? 

pierw miałem 32 bitową lecz zmieniłem na 64 bitową pod linux-a ,ale z starą bazą danych z 32 bitowego. myślałem że zawieszanie sie Ts-a jest spowodowane starą bazą i zrobiłem nową od zera  ale niestety problem pozostaję taki sam że serwer działa kilka godzin nagle  wywala wszystkich i nie da sie na niego wbić ,a w Shh jest pokazany jako aktywny lecz strona www  podczas zawieszenia sie ts-a też laguje kiedy zastopuje ts-a to juz strona działa normalnie.

Opublikowano

Jaka specyfikacja maszyny?

Możliwe, że zawieszenie spowodowane jest przeciążeniem VPS. Wiadomo nie od dziś, że x64 jest bardziej wymagającą architekturą niż x32.

Opublikowano

Zamykamy , prawdopodobnie problem leżał po stronie serwera.

po reinstalacji na 32 bitowy działa normalnie ,a na 64 bitowym łapał zawiechy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...