Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer minecraft a inne usługi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem ze swoim serwerem.
W grze działa normalnie, lecz na mclista i innych tego typu rzeczach nie działa. Również nie łączy się z controlcraftem (sklepem sms) mimo podania prawidłowych danych. Serwer jest postawiony na serwerze dedykowanym.

działa juz na mclista, lecz dalej na controlcraft nie

bannergif.gif

Opublikowano

Nie rozumiem o co chodzi o.O?

Czy wy nie możecie jakoś tych zdań sensownie składać?

,,Ala miała psa, który chciał kota ale w końcu zrobił Ani dziecko. Jaki jest kolor tamtej stodoły?"

Tak mniej więcej wyglądają wasze wypowiedzi..

Pełny config controlcrafta + serwera.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@up

Po prostu controlcraft nie ma łączności z serwerem mimo że server.properties i config controlcrafta są poprawnie ustawione.

Tu jest coś od strony technicznej serwera minecraft lub WWW - przynajmniej tak mi się wydaje.

bannergif.gif

Opublikowano

server.properties i config controlcrafta są poprawnie ustawione

Skąd ta pewność siebie?

Skoro jesteś taki pewien swego i wiesz, że configi są poprawnie ustawione to czemu szukasz pomocy?

Opublikowano

@up Prowadzę serwery od trzech lat - po raz kolejny powtarzam, że problem prawdopodobnie leży po stronie dedyka lub hostingu www. Sprawdzałem pliki kilkukrotnie.
@MKMethosPL nie wiem co to query password, a porty są ustawione. Zapora została zdjęta już dawno.
@Fallen Angel. Hosting to biznes-host.pl.
Nie ja decyduję o tym gdzie jest strona.

bannergif.gif

Opublikowano

Jaki hosting WWW? Możliwe ze mają zablokowane połączenia socket-owe

Czyli minthost :D Pisz do supportu aby odblokowali ci połączenia socket-owe lub zmień hosting na Viora. Mało popularny ale miła obsługo oraz jest bardziej stabilny niż mint ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki masz hosting? Na darmowych CC Ci nie pociągnie :/ .

Jeśli masz płatny, odblokowane sockety to włącz RCON w server.properties, zrestartuj serwer, ustaw hasło, zrestartuj i wpisz hasło oraz dane RCON'a do ControlCraft'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...