Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet się rozłącza i resetuje się ruter

tm_WIII

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiec tak mój model routera http://proline.pl/?p=LINKSYS+WAG54GS-EU

mieszkam na wsi :C internet trochę zwalony ale działa 

ale do rzeczy działa internet działa później rozłącza i resetuje router i znowu działa wiec pomyślałem ze jest coś nie tak i napisałem tu proszę o pomoc 

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

To niech ci najpierw sprawdzą linię telefoniczną i naprawią jak uszkodzona.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No to jeszcze gorzej, masz gówniany router ADSL podpięty jako AP . 

Problem z łączem rozwiązuj sobie z operatorem. 

Opublikowano

To raczej nie wina routhera. Routher rozdziela tylko internet, no chyba że jest zepsuty i nie przekazuje łącza. Jeśli nie to jedynie z operatorem sieci musisz gadać.

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

mje się wydaje że jeśli się routera zresetuje i to działa tzn. że router się zrypał ( dodam jeszcze że ten router ma tzw. secure easy setup i jeśli wciskam ten przycisk to wtedy on resetuje się do ustawień fabrycznych byłem z tym u mojego dostawcy internetowego to powiedział że musi być w routerze jakieś "zwarcie" )

nmexyu-2.png

Opublikowano

Jak by było zwarcie to by w ogóle nie działał.

Masz mierną sieć, zrobili ją na szybkiego na zwykłych routerach a nie na porządnych dostosowanych do radiówki. Możesz dokupić antenę kierunkową tak minimum 15-17 dB bo nic nie jest w stanie polepszyć łącza.

Opublikowano

Dopiero co napisałeś post że masz RADIOWY jak ci zwróciłem uwagę że masz kablowy ( linia telefoniczna ADSL ) ! 

Opublikowano

radiowy internet mam :D ale mam tzw. klucz który łączy się z routerem później z routera idzie kabel do mojego kompa ogarniasz ??? :D i odpisz

@Ktosiu

nmexyu-2.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

REFRESCH ponieważ internet dalej rozłącza :C a po 2 jest nie oryginalny zasilacz nwm. czy ma to coś do rzeczy ale power się miga a do routera nie mogę się zalogować załącznik z ipconfig /all 

post-1415223-0-33967400-1462012046_thumb.png

nmexyu-2.png

Opublikowano

Możliwe że jakaś dupa z wiedzą na poziomie kangura ustawiała router i wszystko spieprzyła. Zresetuj ustawienia routera i trzeba go ustawić tak jak należy od podstaw. 

Ogólnie to pewnie jest miernej jakości łącze ADSL  i to tylko taki problem z internetem. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

odświeżam mam nowy router tzn. netis wf2414 i nie wiem jak go skonfigurować pod radiówke byłem u operatora i skonfigurowali tak że nie mogłem się dostać do rotera zresetowałem go i teraz nie wykrywa mi ip powiem wam że na lini kablowej odrazu z ppoe działa jak natura chciała winc co ja teraz mam zrobić

nmexyu-2.png

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

#odświeżone witam ponownie mój router netis wf 2414 i czy jest taka możliwość że wzmacniacz wifi działa a samo udostępnianie internetu nie ???

nmexyu-2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...