Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 7 - Problem z ukończeniem instalacji.

Mattiii

Pytanie

Opublikowano

Witam, otóż potrzebuję waszej pomocy, gdyż zainstalowałem z Pendriva W7 na laptopie jednak laptop jest troszkę dziwny i gdy skończyło całą instalację i wkońcu przygotowało pulpit do pierwszego użytku i pojawił się napis '' Zapraszamy! '' laptop po prostu się wyłączył i teraz gdy go odpalam, pojawia się tapeta Asus'a i laptop się resetuje :/

Oto Filmik jak to wygląda:     KLIKNIJ TU !

Nie chwaląc się filmik nagrywałem iPhonem 6 Plus i nie wiem czemu ale na tel jest zayebista jakość :3 może to dlatego że przesłałem przez messengera do kumpla i pozniej z Fb na PC sciagnalem na PC Chuy to wie, przepraszam za jakość ale proszę o pomoc.

[Nie wiem jak dodać miniaturke filmiku żebyś cie nie musieli wchodzić osobno na filmik, pardąsik]

Gracz:
League Of Legends
Metin2

iIChaampIon_eune_412_3.png

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To masz coś w kompie zrypane albo instalkę 

Te twoje rozwiązania problemów i tłumaczenia są śmieszne, przypominają lanie wody służące nabijaniu postów  :v

Witam, otóż potrzebuję waszej pomocy, gdyż zainstalowałem z Pendriva W7 na laptopie jednak laptop jest troszkę dziwny i gdy skończyło całą instalację i wkońcu przygotowało pulpit do pierwszego użytku i pojawił się napis '' Zapraszamy! '' laptop po prostu się wyłączył i teraz gdy go odpalam, pojawia się tapeta Asus'a i laptop się resetuje :/

Oto Filmik jak to wygląda:     KLIKNIJ TU !

Nie chwaląc się filmik nagrywałem iPhonem 6 Plus i nie wiem czemu ale na tel jest zayebista jakość :3 może to dlatego że przesłałem przez messengera do kumpla i pozniej z Fb na PC sciagnalem na PC Chuy to wie, przepraszam za jakość ale proszę o pomoc.

[Nie wiem jak dodać miniaturke filmiku żebyś cie nie musieli wchodzić osobno na filmik, pardąsik]

Zwróć uwagę na to że po każdym restarcie, komputer wczytuje pliki instalatora.

apple.png

Opublikowano

Gdzie ten problem ? Zamiast pytać rób od nowa instalkę albo ją zmień . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie podałeś żadnych powodów więc gdzie tu wkład z twojej strony poza pieprzeniem bezsensów ?  

Przy uszkodzonej części komputera, głownie pamięci za każdym razem może być inny wynik  instalki albo w innym miejscu się zatrzymać z powodu problemów z dekompresja plików, wiec mi tu nie pisz bajek. Dopuki nie rozwuąże problemu z uszkodzeniem to będzie miał problemy z instalką, nawet w razie powodzenia problemy będą pod systemem 

Opublikowano

Tak wiec tu chyba chodzi o blad " cmd.exe - Brak Dysku

W stacji nie ma dysku wloz dosyk do stacji \device\Harddisk2\DR2. " teraz jak dam kontynuj lub ponow probe to bedzie sie non stop resetowal w tym samym momencie :(

Gracz:
League Of Legends
Metin2

Opublikowano

Nie podałeś żadnych powodów więc gdzie tu wkład z twojej strony poza pieprzeniem bezsensów ?  

Przy uszkodzonej części komputera, głownie pamięci za każdym razem może być inny wynik  instalki albo w innym miejscu się zatrzymać z powodu problemów z dekompresja plików, wiec mi tu nie pisz bajek. Dopuki nie rozwuąże problemu z uszkodzeniem to będzie miał problemy z instalką, nawet w razie powodzenia problemy będą pod systemem 

Nie chcę się tu kłócić, ale "dopuki" nie będziesz widział tak podstawowych rzeczy jak to że za każdym razem uruchamiana jest instalacja od nowa Twoje teorie będą nic nie warte. Robisz jak niektórzy mechanicy, padła uszczelka, wymieńmy cały silnik  o.O

apple.png

Opublikowano

To może łaskawie zgadniesz mu co ma uszkodzone? Potrafisz to zrobić to zrób i powiedz co ma uszkodzone a nie pisz dalej bezsensów nic nie wnosząc do tematu. 

Instalkę ma dobrą jeśli wyraźnie napisał że ma na innych kompach.

Przerabiane instalki ( pirackie )  nie mają weryfikacji dekompresowanych plików więc instalka uwali się dopiero po ponownym uruchomieniu na zakończenie instalacji. Oryginalna instalka przerwie działanie w czasie kopiowania instalki na dysk.  Tego jak widać nie wiesz.  

Wiem tyle że p******** głupoty z palca wyssane i nabijasz posty. Ile postów tyle teorii, tutaj nie chodzi o to żeby bawić się w zgaduj zgadula tylko dowiedzieć się więcej na temat problemu i pomóc go rozwiązać. Ty we wszystkich swoich lejących wodę postach wymyślasz rozwiązania pokroju boli mnie palec utnę całą rękę.  ._. Kolega który ma problem niech zorganizuje sobie inny obraz systemu (pomoże czy nie, wyeliminujemy podejrzanego lub naprawimy problem), jeśli nie będziemy myśleć dalej. A pseudo znawca Ktosiu niech sobie da na wstrzymanie. 

apple.png

Opublikowano

Objawy jakby był wirus. Może go przytachałeś razem z penem ?  

Formatnij tą partycję i zainstaluj windowsa z innej instalki. Jak się uda zrób skan antywirusem, może to jednak tylko błąd instalki co masz? 

Jak dalej problemy to trzeba sprawdzić kompa, najlepiej zacząć od pamięci czy są dobre. 

Jak masz inny system ( w8, w10 )  to spróbuj jego najpierw zainstalować 

Opublikowano

To może łaskawie zgadniesz mu co ma uszkodzone? Potrafisz to zrobić to zrób i powiedz co ma uszkodzone a nie pisz dalej bezsensów nic nie wnosząc do tematu. 

Instalkę ma dobrą jeśli wyraźnie napisał że ma na innych kompach.

Przerabiane instalki ( pirackie )  nie mają weryfikacji dekompresowanych plików więc instalka uwali się dopiero po ponownym uruchomieniu na zakończenie instalacji. Oryginalna instalka przerwie działanie w czasie kopiowania instalki na dysk.  Tego jak widać nie wiesz.  

Opublikowano

No to co, czasem po prostu źle się instaluje.

Naprawianie trwa godzinę-dwie , instalacja 20 minut 

Opublikowano

instalowałem ten sam 4 razy :/ nie pomoglo :x

więc to albo instalka albo laptop ;/

Gracz:
League Of Legends
Metin2

Opublikowano

To masz coś w kompie zrypane albo instalkę 

Chyba tak, tak więc 3 lajki dla Ciebie =D , ale jeżeli ktoś jeszcze można znać jakąś ewentualność to prosze pisać ^^ 

Gracz:
League Of Legends
Metin2

Opublikowano

Jak widać mądrością nie grzeszysz i nawet nie zauważyłeś że wyraźnie napisałem co może mieć uszkodzone i powody wywalania się instalki.

Powtarzasz jak nakręcony po mnie jeszcze krytykując za nie udzielenie rozwiązania kiedy udzieliłem takiej samej odpowiedzi jak ty.  

Podałem powody, jego problem jak do tego podejdzie i co zrobi. To on ma sobie sam poszukać w swoim sprzęcie co jest uszkodzone  pamięci, płyta główna czy obraz iso a nie my zgadywać co może mieć uszkodzone. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...