Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy przy zmianie na tę kartę dźwiękową szumy ustąpią?

Najort

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem karty dźwiękowej Realtek High Definition Audio i zastanawiam się, czy kupić Creative Sound Blaster Play (na USB). 

Chcę tego dokonać, ponieważ przy mojej obecnej karcie mam szumy w słuchawkach Superlux Hd681.

Czy przy zmianie na wymienioną kartę dźwiękową szumy powinny ustąpić i czy jest ona lepszej jakości?

Opublikowano

Na takim czymś to może być nawet gorzej. Jak już chcesz w tej cenie to używany Xonar DG/DGX, jeśli chodzi o szumy to jest bardzo OK, ale brzmieniowo i funkcjonalnie lepszy powinien być SB0460

Opublikowano

Na takim czymś to może być nawet gorzej. Jak już chcesz w tej cenie to używany Xonar DG/DGX, jeśli chodzi o szumy to jest bardzo OK, ale brzmieniowo i funkcjonalnie lepszy powinien być SB0460

Chodzi  mi o kartę dźwiękową na USB, gdyż posiadam laptopa. 

Moze jest troche lepsza, ale te szumy to troche zagadka, swoja droga nie kupuj tego shitu, tylko podaj jaka masz plyte glowna. 

Niestety nie wiedzieć czemu, nie mogę jej sprawdzić.

Opublikowano

Jeśli szumią ci słuchawki to problem z napięciem jest, kabel, cokolwiek, nie jest to możliwe, że karta dzwiekowa produkowała szumy,które słyszysz w słuchawkach podczas grania, sprawdz czy cos zewnetrznego np modem od internetu nie jest powodem zwarc ( w moim przypadku tak jest, ze szum wystepuje jak modem od internetu jest blisko komputera. Nie chce mi sie wierzyc w to, ze to szumy przez karte, siedze troche w muzyce,sprzecie i takich tematach i z doswiadczenia wiem, ze problem zawsze lezy gdzies na zewnatrz niz w wewnatrz karty. Pozdrawiam

Opublikowano

Sama karta dźwiękowa nie szumi bo nie ma jak przy sygnale cyfrowym. Szumią wzmacniacze na wyjściu karty dzwiękowej. 

Inne urządzenia podpięte do komputera czy przy komputerze nie są powodem szumów tylko zakłóceń w postaci trzasków albo przydźwięku a to nie są szumy. 

Jeśli komuś przeszkadza szumienie najlepiej nie kupować karty dźwiękowej tylko wzmacniacz słuchawkowy cyfrowy, najlepiej z własnym zasilaniem. Podłącza się go przez USB albo wyjścia cyfrowe czy optyczne 

Polecam coś z wyrobów Fiio.

fiio-e11-e11-wzmacniacz-sluchawkowy-przebig_fiio-e18-corner-1280.jpg?lm=14309960

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeśli szumią ci słuchawki to problem z napięciem jest, kabel, cokolwiek, nie jest to możliwe, że karta dzwiekowa produkowała szumy,które słyszysz w słuchawkach podczas grania, sprawdz czy cos zewnetrznego np modem od internetu nie jest powodem zwarc ( w moim przypadku tak jest, ze szum wystepuje jak modem od internetu jest blisko komputera. Nie chce mi sie wierzyc w to, ze to szumy przez karte, siedze troche w muzyce,sprzecie i takich tematach i z doswiadczenia wiem, ze problem zawsze lezy gdzies na zewnatrz niz w wewnatrz karty. Pozdrawiam

A może myszka zakłucać? Jak ją przybliżę całkiem do kabla, słuchawki zaczynają szumieć jak szalone. Jakieś sugestie? W takim razie potrzebuję rozdzielacza na jacki, ponieważ mam tylko jednego, a potrzebuję mieć także podpięty mikrofon. Polecasz jakiś?

Opublikowano

W ogole to napisz jaki masz budzet na karte, chociaz szykuj sie na wydatek, bo musi byc na usb. 

max 120 zł

Opublikowano

na wszelki wypadek sie spytam: czy używasz jakichś przedłużek/rozdzielaczy/przejściówek? jeśli tak to sprawdź czy to one nie szumią

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

na wszelki wypadek sie spytam: czy używasz jakichś przedłużek/rozdzielaczy/przejściówek? jeśli tak to sprawdź czy to one nie szumią

Używałem ale to nie ich wina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...