Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tablet Nvidia shield k1- problem

GallAnonim1429

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka dni temu zakupiłem w/w sprzęt i zauwazylem, ze podczas wyswietlania jednolitego białego tła przy małej jasnosci  ~15-30% występuje problem z lekkim migotaniem ekranu. Tablet był nowy więc zastanawia mnie czy jest to wada konstrukcyjna tego modelu czy też moj przypadek jest indywidualny. Liczę na pomoc głownie osob ktore takowy tablet posiadają.

Srij9JT.png

Opublikowano

O ile tablet nie upadł, a przynajmniej nie widać po nim tego nawet należy oddać to na gwarancję. 

apple.png

Opublikowano

To problem sprzętowy i programowy z czujnikiem jasności występujący w większości tabletów czy telefonach, wystarczy że wyłączysz automatykę regulacji oświetlenia i będziesz ustawiał ręcznie jasność. Czasem rozwiązuje to aktualizacja systemu. 

Na gwarancję nie można oddać bo nie następuje żadne uszkodzenie.  

Szkoda że masz na gwarancji bo inne rozwiązanie jest prostsze i wymaga tylko przylutowania kawałka kabelka w dwóch miejscach po wykręceniu płyty głównej tabletu.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To problem sprzętowy i programowy z czujnikiem jasności występujący w większości tabletów czy telefonach, wystarczy że wyłączysz automatykę regulacji oświetlenia i będziesz ustawiał ręcznie jasność. Czasem rozwiązuje to aktualizacja systemu.

Na gwarancję nie można oddać bo nie następuje żadne uszkodzenie.

Szkoda że masz na gwarancji bo inne rozwiązanie jest prostsze i wymaga tylko przylutowania kawałka kabelka w dwóch miejscach po wykręceniu płyty głównej tabletu.

Z tym, że ustawiam ręcznie jasność a wszystkie funkcje, które mogłoby przyczyniać się do tego błędu mam wyłączone. Wydaje mi się, że ten "typ tak ma" dlatego ze więcej osób uskarżało się na to nieszczęsne pulsowanie ekranu.

Srij9JT.png

Opublikowano

Pulsowanie występuje w większości tabletów przy niskim oświetleniu. Regulacja jasności jest sterowana częściowo też i zmianą częstotliwości odświeżania oświetlenia LED matrycy. Matryce IPS wszędzie mają takie właściwości że migają na jasnym tle z powodu długiego czasu reakcji matrycy.

Przecież praktycznie wcale nie używasz tabletu na co dzień z takimi ustawieniami podświetlania. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...