Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ekran laptopa miga na żółto

FuryWitcher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam Mały ale bardzo wkurzający problem z monitorem w moim laptopie. Problem poelga na tym, że na ekranie są żółte paski migające na żółto. Na czarnym tle praktycznie tego nie widać, ale na białym tylko te paski widać. Wygląda to mniejwięcej tak: http://iv.pl/images/84310890881425234140.jpg  Tylko, że narysowałem to w paincie, a na monitorze paski są jaśniejsze i mniejsze przerwy pomiędzy nimi, oraz są praktycznie na całym ekranie.

Opublikowano

Podłącz monitor to się dowiesz czy uszkodzona grafika czy matryca. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

W momencie kiedy problem się pojawia, spróbuj poruszać matrycą, jeśli paski będą zmieniać swoje położenie/kolor na uszkodzona może być taśma bądź matryca. Oczywiście tak jak kolega wyżej wspomniał, również może być to karta graficzna. 

apple.png

Opublikowano

To do wymiany, albo robisz to sam  albo serwis. chyba że rezygnujesz z wymiany to ją trzeba odpiąć i możesz używać zewnętrznego monitora.

Opublikowano

Nie wiem, spytaj się sam to się dokładniej dowiesz. 

Usługa od 50 do 200 zł , matryca do 400 zł. 

Niektórzy zmieniają zwykłe matryce na FullHD przy okazji , warto spytać serwisu czy można wstawić lepszą. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...