Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - gra się wyłącza podczas uruchamiania.

Gryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś postanowiłem sobie pobrać i ponownie pograć w The Elder Scrolls V: Skyrim - Legendary Edition (wersja steam).

Niestety mam dziwny błąd ... po odpaleniu przypisuje mi ustawienia graficzne itp itd... nastepnie gdy klikam graj pojawia ekran z logiem wydawcy, wszystko pieknie ładnie, aż do momentu gdy przechodzi do 2 ekranu na początku niby wszystko okej, pojawia się smoczek, ale po kilku sekundach gra sie wyłącza.

Proszę o pomoc !

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Czyli crash po logu bethesdy. Mody jakieś masz?

Miałem, ale własnie po tym problemie stwierdziłem, że to przez nie i je wypierdzieliłem.

Niestety nawet na czystej wersji problem pozostaje.

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Wszystko było, workshop .

Nie pobieraj z Worhshopa. Odinstaluj wszystkie mody (najlepiej całą grę), usuń folder Skyrima z folderu Steam. I daj Unsuby do tych wszystkich modów które miałeś, bo będą Ci się automatycznie instalować. Mody do TES`ów bierz tylko z Nexus`a. Sprawdzaj też czy twoje mody ze sobą działają.
Opublikowano

Wszystko było, workshop .

Nie pobieraj z Worhshopa. Odinstaluj wszystkie mody (najlepiej całą grę), usuń folder Skyrima z folderu Steam. I daj Unsuby do tych wszystkich modów które miałeś, bo będą Ci się automatycznie instalować. Mody do TES`ów bierz tylko z Nexus`a. Sprawdzaj też czy twoje mody ze sobą działają.

Jak napisałem wyżej, wszystkie mody odinstalowałem, unsubowałem, a gre również ściagałem od nowa :/

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Nie znaczy to, że w Worksshopie są same złe rzeczy nie wartę uwagi, które nie działają, ale po prostu gdy je pobierasz to nie masz pewności czy się dobrze zainstalują oraz czy są kompatybilne z innymi modami. A w takim Nexusmodzie możesz sobie spokojne instalować przez ich menger który Ci nawet wyświetli czy mody ze sobą grają. I same Ci się zainstalują, jeżeli twórca moda dał taką opcje przy pobieraniu.

Opublikowano

Nie znaczy to, że w Worksshopie są same złe rzeczy nie wartę uwagi, które nie działają, ale po prostu gdy je pobierasz to nie masz pewności czy się dobrze zainstalują oraz czy są kompatybilne z innymi modami. A w takim Nexusmodzie możesz sobie spokojne instalować przez ich menger który Ci nawet wyświetli czy mody ze sobą grają. I same Ci się zainstalują, jeżeli twórca moda dał taką opcje przy pobieraniu.

W obecnym momencie modyfikacje mnie nie obchodzą, gdyż sama gra nie chce sie odpalić xD

//gre przeinstalowałem ponownie, niestety nic to nie dało. 

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Dlatego zawsze mówię, że workshop to zło. Odinstaluj skyrima, wywal foldery ze steam, my documents, appdata>local. Przeczyść wszystko Ccleanerem.

Teraz przechodzimy do grubszego czyszczenia. Zrób to https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=3134-TIAL-4638&l=polish

Jeśli to nic nie da, to masz problem, bo na ten moment więcej pomysłów nie mam.

P.S

Nie trzeba pobierać wszystkich modów z nexusa. Wystarczy używać nexus mod manager'a, a workshop go nie obsługuje, dlatego jest do niczego. 

Opublikowano

Nic to nie dało :/ 

//edit 

Naprawiłem xD, nigdy bym nie pomyślał, że może chodzić o taką głupotę. 

Zmieniłem język w właściwościach z Polskiego na Angielski i magia...  działą :D

59495175307068268899.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...