Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena mojego portfolio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry!

Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić moje portfolio, w pełni responsywne i minimalistyczne.

W pełni napisane przeze mnie, bez css frameworków.

W dodatku w 3 językach, automatycznie sprawdza gdzie się mieszka.

Proszę o ocenę.

http://petermazur.eu

P.S Wiem, że w języku angielskim mogą być błędy. Kto się zna może pisać :)

Opublikowano

Strona główna

• ​​­operujesz atrybutem lang dla html, zmieniaj go przy zmianie języku strony
  • poleciłbym korzystanie z dobrodziejstw html5, typu: section,header,nav,aside...
  • według nowej specyfikacji możemy używać więcej niż jednego nagłówka pierwszego stopnia, ale to nie znaczy, że może być on byle jak użyty. Nie nadaje się on do tytułów artykułów, a jeśli już to nie tu. Zrobić osobną podstronę dla samego artykułu i tam spokojnie.​​
  • no i logo to nie menu, dałbym je przed listę

O mnie

• tutaj to samo z nagłówkami
  • Nie rozumiem informacji o umiejętnościach, nie pokazują się procenty ani nic. Dodatkowo moim zdaniem nie tak powinno prezentować się swoje umiejętności, ewidentnie naciągane % z HTML5 i CSS3

Projekty

• Do zdjęć dodaj jakiegoś lightboxa, kiepskim pomysłem jest go otwieranie prosto w przeglądarce, trzeba później cofać się...
  • Zdjęcia są strasznie ściśnięte. 
  • Atrybut alt nie jest tylko aby był, poczytaj do czego służy i uzupełnij go poprawnie
Opublikowano

Jest sporo błędów w tłumaczeniu na język Angielski. Jeżeli chcesz to mogę Ci pomóc to poprawić.

Opublikowano

Duuuuuuzo do poprawienia w designie oraz samych podstawach "kodowania stylow".

Jezyka sie nie bede czepial, gdyz nie kazdy ma mozliwosci/checi do nauki. Always better to kno, ya kno?

Jezeli nie masz pomyslow na "styl", szukaj czegos online i kieruj sie dwoma/trzema jednoczesnie.

Opublikowano

@NeqGPlay zapraszam do poprawienia mnie, jeżeli uważasz, że gdzieś zrobiłem błędy, proszę o wymienienie przynajmniej parę z nich, nie jestem robotem, robię błędy :)

P.S strona była inspirowana mojang.com i minimalistycznym i przejrzystym designem :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...